11 Yıllık Çilesi Sona Erdi

11 Yıllık Çilesi Sona Erdi

Edirne'de yıllardır idrarını kaçırdığı için abdest almakta ve namaz kılmakta zorluk çeken 87 yaşındaki Osman Demiraslan, Edirne Sultan 1. Murat Devlet...

Edirne'de yıllardır idrarını kaçırdığı için abdest almakta ve namaz kılmakta zorluk çeken 87 yaşındaki Osman Demiraslan, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuştu.

11 yıldır idrarını kaçıran, son zamanda da idrarını hiç yapamaz hale gelen Demiraslan'ın, gerçekleştirilen başarı ameliyatla, 11 yıllık sıkıntısı sona erdi. Ameliyatı gerçekleştiren Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Özcan Arabacı, "Hastamız idrar yapamama şikayetiyle hastanemize geldi. Hastamızın değerlendirmesini yaptık ve ameliyatını gerçekleştirdik. (TUR-P) ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası üçüncü günde sondasını aldık. Rahat bir şekilde idrar yapmaya başladı. İdrar kaçırması olmadı. Göbekten sonda uygulamasını da aldık. Tedavisini gerçekleştirdik ve evine göndereceğiz" dedi.

Prostat hastalığının 50 yaşın üzerinde başlayan bir hastalık olduğunu kaydeden Arabacı, "60'lı yaşlarda erkeklerin yüzde 50'sinde gözüken 80'li yaşlara doğru giderek artan ve yüzde 80-90 oranında gözüken bir hastalık. Bu hastalıkların yüzde 30 kadarı tedavi gerektiriyor. Başta hastalarımıza ilaç tedavisi başlıyoruz. Durum ciddiyse direkt ameliyat da yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayanlarda prostat görülmediğini vurgulayan Arabacı, "Bayanlarda da M Karakürü dediğimiz çok da nadir olmayan hastalık var. Bayanlarda prostat varmışcasına idrar yapamama gibi şikayetlerle tarafımıza başvurabiliyorlar, onun da tedavisini yapabiliyoruz" dedi.

Ameliyattan çok memnun olduğunu dile getiren Osman Demiraslan, "11 yıldır prostat hastasıyım. İdrarımı son zamanlarda hiç yapamaz hale geldim. Namazımı kılmak için güçlük çekiyordum. Şimdi idrarımı rahat yapıyorum. Namazımı da kolaylıkla kılacağım. Herkese tavsiye ediyorum. Özcan Bey'e gelsinler, ameliyatını olsunlar. Ameliyatta hiç acım olmadı. Hastane ve doktorlardan çok memnunum. İhtiyar geldim genç çıkıyorum bu hastaneden" şeklinde konuştu.

67 yaşında İzmir'den prostat ameliyatı olmak için Edirne'ye gelen Bedri Boyacıoğlu ise, "Özel hastanelerde ameliyat için bayağı paralar istediler. Çok sık idrara çıkıyordum. Gecede 4-5 sefer. Uykumu bölüyordu. Ameliyat oldum iyileştim. Hastane çok güzel ve çok temiz. Kilometrelerce uzaktan ameliyat olmak için geldim ama değdi. Prostatımın büyümeyeceğine dair kimse garanti vermedi ama burada o garantiyi aldım" diye konuştu.

11 Yıllık Çilesi Sona Erdi

11 Yıllık Çilesi Sona Erdi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.