18 Ülkeden 35 Ormancı Mersin’de Yangın Tatbikatı Yaptı

18 Ülkeden 35 Ormancı Mersin’de Yangın Tatbikatı Yaptı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 2017 yılı yangınla mücadele sezonunun ilk tatbikatını Erdemli ilçesinde 18 ülkeden 35 orman mühendisinin katılımıyla...

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü 2017 yılı yangınla mücadele sezonunun ilk tatbikatını Erdemli ilçesinde 18 ülkeden 35 orman mühendisinin katılımıyla gerçekleştirdi. Katılımcılar genellikle tatbikatların diğer ülkelerde kendilerine fotoğraflarla anlatıldığını belirterek, konuyu canlı olarak izleten Türk ormancılara teşekkür etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ortaklaşa yürütülen Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadelesi Sözleşmesi (UNCCD) Sekreteryası tarafından da desteklenen proje kapsamında, 18 ülkeden 35 ormancı Mersin'deki ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. İnceleme sonunda da Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği Alata Ormanları'nda çıkan yangına arazözler ile müdahale edildi.

Katılımcılardan bazılara ilk kez eğitime geldikleri bir ülkede canlı olarak kendileri için bir tatbikat gerçekleştirildiğini belirtti.

Tatbikat sonunda bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme Erezyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, "Çölleşme ile mücadele konusunda Konya ve Mersin uluslararası manada Türkiye'nin eğitim merkezi olarak kabul edildi. Şuan bizimle birlikte eğitime katılan 18 ülke var. Önümüzdeki temmuz-ağustos aylarında yine bir eğitim faaliyeti var. O da Afrika ülkelerine yönelik. O zaman 44 ülke gelecek" dedi.

Avcı, "Türkiye şuanda bilindiği gibi Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi'nin dönem başkanlığını yürütüyor. Bunda bir sorumluluğumuz var. Bunlar gönül coğrafyamızda olan ülkelerdir, bizim. Bunlarında bizden beklentileri var. Hem tarihi sorumluluk, hem sosyal sorumluluk, hemde tarihi misyonumuz dolayısıyla bu ülkelere bir şeyler göstermemiz gerekiyor. Sadece Türkiye değil, "çölleşmeyle mücadelede hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, bu satıh bütün dünyadır" prensibi ile çalışıyoruz" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdür vekili Yalçın Akın ise "Yangınla mücadelede ilk tatbikatımızı Erdemli'de gerçekleştirdik. Ekiplerimizle, personelimizle, araç gereçlerimizle yangınlara müdahaleye hazırız. Yangınsız bir sezon diliyoruz, kazasız belasız. Halkımızın yangınlara karşı duyarlı olmasını istiyoruz. Bir yerde bir duman gördüklerinde mutlaka orman yangın hattını aramalarını ve yangını ihbar etmelerini istiyoruz. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak bin 500 personelimiz ve yer ekiplerimizle yangınla mücadeleye hazırız" diye konuştu.

Eğitime Arnavutluktan katılan orman mühendisi Shpresa Harasani, "Böyle bir tatbikatı canlı olarak izlemek çok zevkliydi. Bu uluslararası eğitimden umduğumun en iyisini alarak ayrılıyorum. Burada öğrendiklerimizi ülkemizde uygulayacağız" dedi.

Eğitime Kosovadan katılan Ferim Gashı da, Avrupa orman yangınları bilgi sistemi üyesi olduğunu belirterek, "Sizin ülkenizde bu birliğe üye. Bürüksel'deki ekipler sizin yangın söndürmede uyguladıklarınızı örnek olarak gösteriyor. Bunu öğrendim ama bunu canlı olarak burada görmek daha önemliydi" diye konuştu.

Eğitime Pakistan'dan katılan Ather Mahmood S. Khagga ise , "Organizasyonu ve disiplini gördüğümde orman müdürlüğü adına çok sevindim. tatbikatı resimlerle değil kendi gözlerimizle gördük. Türkiye için çok iyi, bütün çalışanlar çok güçlü bir ekip" şeklinde konuştu.

Yangın tatbikatını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme Erezyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Mersin Orman Bölge Müdür vekili Yalçın Akın, Erdemli Orman İletme Müdürü İsmail Çelik ve 18 ülkeden 35 ormancı takip etti.

18 Ülkeden 35 Ormancı Mersin’de Yangın Tatbikatı Yaptı

18 Ülkeden 35 Ormancı Mersin’de Yangın Tatbikatı Yaptı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.