19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu başladı

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu başladı

Sinop Üniversitesince düzenlenen "19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu"nda bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Sinop Üniversitesince düzenlenen "19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu"nda bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

Program, 27 Temmuz'da trafik kazasında hayatını kaybeden Su Ürünleri Fakültesi Dekanı merhum Prof. Dr. Murat Sezgin için hazırlanan video gösterimi ile başladı. Video esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Su Ürünleri Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hülya Turan, düzenlenen sempozyum ile su ürünlerini ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı yapılacağını, sektörün sorunları ve çözüm yollarının tartışılacağını ve su ürünleri sektörünün gelişimi ile ilgili müzakerelerin yapılacağını belirtti.

Sinop Valisi Hasan İpek, sempozyuma katılan akademisyen ve sektör temsilcilerine kolaylıklar dileyerek, gerçekleşen 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu'nun hayırlı olmasını diledi.

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu açılış oturumlarıyla devam etti. Programa davetli konuşmacı olarak katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdür Dr. Mustafa Atalay, bakanlık tarafından su ürünleri sektörü ve yürütülen su ürünleri çalışmalarına sağlanan desteğin arttığını belirterek, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Ardından konuşan Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Parlak ise katılımcılara su ürünleri sektöründe gelinen aşama ve sektörün beklentileri hakkında bilgiler verdi.

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, açılış programının ardından düzenlenen çeşitli oturumlar, poster ve bildiri sunumlarıyla devam etti. 4 gün sürecek olan sempozyumda su ürünlerine yönelik birçok konu tartışılacak.

15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek sempozyumda, deniz ve iç su ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, içsu ve denizlerde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması gibi çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler masaya yatırılacak.

Ardından konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl da düzenlenen sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek, sempozyum aracılığı ile su ürünleri sektörünün beklentileri ve geleceğe yönelik hedeflerinin konuşulacağını ifade etti. Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, "Ümit ediyorum ki 19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu verimli bir toplantı olacak ve güzel neticeler elde edilebilecektir" diye konuştu.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen sempozyuma ayrıca; Sinop İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Parlak, fakülte dekanları, misafir akademisyenler, sektör temsilcileri, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, daire başkanları, akademik-idari kadro ve öğrenciler katıldı.

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu başladı

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.