2016'da Ne Kadar Akıllı Telefon Satıldı?

2016'da Ne Kadar Akıllı Telefon Satıldı?

2016'da Ne Kadar Akıllı Telefon Satıldı?Paylaşın Mobil Akıllı Telefon2016'nın ikinci çeyreğinin geride kaldığı günlerde, küresel piyasada akıllı telefonların satış rakamlarına ilişkin bir rapor yayınlandı. Akıllı telefon satışları piyasada düşüşe ge

Business Insider'da yayınlanan BI Intelligence raporu, 2016 yılının ikinci çeyrek sonu itibariyle akıllı telefon satış rakamlarına ilişkin bilgileri ortaya koydu.

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde küresel alanda akıllı telefon satış rakamlarının düşmesinin ön görüldüğü raporda, 2015 yılının ise akıllı telefon satışı alanında çift haneli büyümelere tanık olduğu ortaya koyuldu.

2015 yılında ABD, Avrupa ve Çin merkezli gerçekleşen satış patlamaları, bu yıl söz konusu ülkelerde ilk kez düşüşe geçiyor ve hızla küçülüyor. 

Rapor ayrıca, Hindistan ve Endonezya merkezli akıllı telefon piyasasın yükselişte olduğunu, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde en yüksek rakamları görebileceğini belirtiyor.

2016-ne-kadar-akilli-telefon-satildi.jpg

Rapordan satır başları şu şekilde; 

-Küresel akıllı telefon piyasası, gelişmekte olan ülke piyasalarının yaygınlaşmasından dolayı sabit bir hızda büyümeye devam ediyor. 2021 yılında küresel pazarda tahmin edilen satış rakamı 2.1 milyar adet olarak gözüküyor.

-Son birkaç yıl içerisinde düşen fiyat teşvikleri, kullanıcıları akıllı telefon alımına sevk ederek piyasadaki büyümeyi tetikledi. Hindistan'da bir akıllı telefon satış fiyatı 2010-2015 yılları periyodunda ortalama yarı yarıya azaldı.

-Nispeten düşük akıllı telefon penatrasyonu ile Hint akıllı telefon sektörünün önümüzdeki 5 yıl içerisinde hızla büyümesi bekleniyor. Bununla birlikte Hindistan'ın küresel piyasada Çin'i geçmesi için önünde zorlu bir süreç bulunuyor. 2016 yılı itibariyle akıllı telefon satışlarında Çin Hindistan'dan yüzde 30 oranında daha önemli bir paya sahip durumda. 

-Akıllı telefon şirketlerinin küresel piyasadaki rekabetleri tüm hızıyla devam ediyor. Android ve iOS işletim sistemlerinin geçen yılki yüzde 96.3'lük rakamının, bu yıl yüzde 97.3 olması bekleniyor.

-Apple, iPhone 6, iPhone 6S cihazları ile piyasadaki değerini arttırırken, Samsung, Huawei şirketleri pazardaki küçük bir düşüşe uğradı.

yazarAta Ateş

SDN-ShiftDelete.net

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.