3 Ayda 16 Kilo Verdi, Diyabeti Geriledi

3 Ayda 16 Kilo Verdi, Diyabeti Geriledi

Mersin'in Tarsus ilçesinde diyete başlayan diyabet (şeker) hastası Tezcan Erol, 3 ayda 16 kilo verdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde diyete başlayan diyabet (şeker) hastası Tezcan Erol, 3 ayda 16 kilo verdi. Kan şekeri değerleri de hızla düşen Erol, artık insülin iğnesi yapmıyor.

Tarsus ilçesine bağlı Dedeler Mahallesi'nde yaşayan şeker hastası Tezcan Erol (43), fazla kilolardan kurtulmanın sağlığa verdiği yararın en iyi örneklerinden biri oldu. Evli ve 2 çocuk annesi Erol, kilosunun 79'a çıkmasından rahatsız olmaya başlayınca Medical Park Tarsus Hastanesi diyetisyenlerinden Ayşe Şahika Karagöz'e başvurdu. Karagöz, Tezcan için günlük 3 ana ve 3 ara öğünden oluşan bir diyet programı hazırladı. Aç kalmadan diyet yapan ve günde 1 saat yürüyen Tezcan Erol, 63 kiloya kadar indi. İnsülin kullanan Erol'un normalde 300 ile 500 arasında değerlere ulaşan kan şekeri de kilo vermesiyle 90-100 seviyelerine indi. Erol'un diyabet hastalığını izleyen endokrinoloji uzmanı doktoru, artık insülin kullanmasına gerek kalmadığını söyledi.

Kilo vermesinin sağlığına da çok büyük yararı olduğunu öğrenince bir kez daha sevinen Tezcan Erol, "Boyum 1.55 olduğu için kilom bana göre fazlaydı. Artık dizlerim ağrımaya başlamıştı. Kilo verince hem ağrılarım bitti hem de şeker değerlerim düştü" dedi.

Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz ise kilo ve diyabet arasında sıkı bir ilişki olduğunu belirterek, "Tezcan hanımın HbA1C değeri daha önce 14 iken, zayıflayınca 6'ya kadar düştü" dedi.

Karagöz, diyabet hastalarında kan şekerinin düşmesinin yükselmesinden daha tehlikeli olduğunu belirterek, ara öğünlerin önemine dikkat çekti.

3 Ayda 16 Kilo Verdi, Diyabeti Geriledi

3 Ayda 16 Kilo Verdi, Diyabeti Geriledi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.