30 Mart’ta Başbakan Edirne’de

30 Mart’ta Başbakan Edirne’de

Başbakan Binali Yıldırım, 30 Mart Perşembe günü Edirne'de halka seslenecek.

Başbakan Binali Yıldırım, 30 Mart Perşembe günü Edirne'de halka seslenecek.

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım'ın 30 Mart Perşembe günü İstasyon Meydanı'nda saat 13.00'te mitinge katılacağını belirterek Karaağaç Bağlantı Köprüsü'nün açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım'ın anayasa değişikliğini Edirneliler'e anlatacağını ifade eden Akmeşe, "Anayasa değişikliği kabul edildikten sonra saha çalışmalarımıza var gücümüzle tüm teşkilatlarımızla devam ediyoruz. Bu arada bize gerek genel merkezden gerekse de bakanlar nezdinde çok büyük teveccüh var, bize destek olmak için adeta bakanlarımız sıraya girdi. İlk önce Edirne'ye Anayasa değişiklik paketini hazırlayan komisyonun Başkanı sayın Mustafa Şentop'u Edirnelilerle buluşturduk. Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini ilk ağızdan sayın Mustafa Şentop'tan dinledik. Ondan sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Edirne'deydi, sonrasında Maliye Bakanımız Naci Ağbal, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Saraçlar Caddesi'nde coşkulu bir miting yaptık. Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı beyi ağırladık sonrasında Edirne'de. En son da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Mehmet Müezzinoğlu'nu Edirne'de ağırladık" dedi.

"Türkiye'nin en uzun ikinci viyadüğü olacak"

Yapımı tamamlanan Karaağaç Köprüsü'nün Türkiye'nin en uzun ikinci viyadüğü olacağını altını çizen Akmeşe, "Edirnelilerin beklediği, özellikle Karaağaçlılar'ın beklediği köprümüzün de açılışı yapılacak. Biliyorsunuz Karaağaç Köprüsü 22 Ocak 2013 tarihinde o zaman Ulaştırma Bakanı olan sayın Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından Edirne'de temeli atılmıştı. Açılışı da sayın Binali Yıldırım Başbakan olarak yapacak. Ona kısmet olacak. Bu Edirne için önemli bir açılış. Geçmiş senelerde sel ve su baskınlarından dolayı çok büyük sıkıntılar olmuştu. Tarihi köprülerde artık bu trafiği taşımamaya başlamıştı. Hatta ağır tonajlı vasıtalara da tarihi köprülerden geçiş izni verilmedi. Özellikle bu yapılan son köprüyle hem trafik açısından hem de ağır taşıtların diğer köprüyü kullanmaları açısından rahatlık sağlayacağını düşünüyoruz. Bu köprü aynı zamanda viyadük. 1947 metreyle Türkiye'nin en uzun ikinci viyadüğü olacak" dedi.

"Kars'tan Edirne'ye kadar hızlı tren geliyor"

Hükümetin Edirne'ye olan yatırımlarının devam edeceğini dile getiren Akmeşe, "En önemlisi Meriç yatağının temizlenmesi ve rekreasyon alanı. O da başladı. Hızlı Tren biliyorsunuz sayın başbakanımızın daha ulaştırma bakanlığı zamanında geliştirdiği bir projeydi. O da ihale aşamasına geldi. Havaalanı projesiyle birlikte bunların bir an önce yapılması için başbakanımızla görüşeceğiz. Hızlı tren çok önemli. CHP'li kardeşlerimiz 10'uncu Yıl Marşını hep söylüyorlar ya, "Türkiye'nin her tarafını demir ağlarla ördük" diye. Hakikaten biz örüyoruz. Atatürk'ün dediği hedeflere biz AK Parti olarak yaklaşıyoruz. Kars'tan Edirne'ye kadar hızlı tren geliyor. Akdeniz'i Karadeniz'e hızlı trenle bağlıyoruz. Demir ağlarla örmek gerekiyorsa, muhasır medeniyet seviyesine yükselmekse Atatürk'ün dediği gibi bunu gerçekten AK Parti yapıyor" ifadelerini kullandı.

"Elimden geleni yapıyorum"

Son olarak Akmeşe konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Edirne'yle ilgili ne yapmamız gerekiyorsa, elimden ne gelirse, hiçbir şekilde siyasi parti ayrımı yapmadan elimden geleni yapıyorum. Bunu Recep Başkan da söylemiştir mutlaka. Her sıkıştığı yerde arıyor, benim yapmam gereken, gücümün yettiği bir şey varsa ben mutlaka yardımcı oluyorum. Bu Edirne'nin meselesi. A veya B partisinin meselesi değil. Biz Edirne'nin refahı, daha yaşanabilir bir kent olması için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz"

30 Mart’ta Başbakan Edirne’de

30 Mart’ta Başbakan Edirne’de

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.