50 Yaş Üstü Erkekler Her Yıl Üroloji Muayenesi Yaptırmalı !

50 Yaş Üstü Erkekler Her Yıl Üroloji Muayenesi Yaptırmalı !

50 Yaş Üstü Erkekler için üroloji muayenesi uyarısı yapan uzmanlar, Prostat Kanseri hastalığına da dikkat çekti. Üroloji Muayenesi İle Prostat Kanseri Erken Tanı Alabilir “Prostat Kanseri Farkındalık Ayı” vesilesiyle, Türk Üroonkoloji...

50 Yaş Üstü Erkekler için üroloji muayenesi uyarısı yapan uzmanlar, Prostat Kanseri hastalığına da dikkat çekti. 

50 Yaş Üstü Erkekler için üroloji muayenesi uyarısı yapan uzmanlar, Prostat Kanseri hastalığına da dikkat çekti.

Üroloji Muayenesi İle Prostat Kanseri Erken Tanı Alabilir

“Prostat Kanseri Farkındalık Ayı” vesilesiyle, Türk Üroonkoloji Derneği prostat kanseri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşen ASCO-GU 23 Güncelleme Toplantısı’nda prostat kanseri erken teşhis ve tedavisi alanındaki son gelişmeleri aktardı. Türkiye’de, Türk Üroonkoloji Derneği bünyesindeki Prostat Hastalıkları Çalışma Grubu’nun ülkemizin verilerini belirleme konusundaki çalışmalarına da vurgu yaptı.

50 Yaş Üstü Erkekler için üroloji muayenesi uyarısı yapan uzmanlar, Prostat Kanseri hastalığına da dikkat çekti. 50 Yaş Üstü Erkekler için üroloji muayenesi uyarısı yapan uzmanlar, Prostat Kanseri hastalığına da dikkat çekti.

Prostat Kanseri Haftası

Türk Üroonkoloji Derneği tarafından hazırlanan “Türkiye Prostat Kanseri Haritası” raporunun sonuçlarına göre, prostat kanseri Türkiye’de önemli bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Prof. Dr. Sinan Sözen, raporun erken teşhis ve tedavi süreçlerine ışık tutmayı amaçladığını belirterek, prostat kanseri tanısının genellikle belirtisiz olduğuna dikkat çekti. Türk Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Güven Aslan ise hastaların yarısının sık idrara gitme, idrar yaparken zorlanma ve idrarda kan gibi belirtilerle başvurduğunu, diğer yarısının ise herhangi bir belirti göstermeden prostat kontrolüne geldiğini ifade etti.

MR-Füzyon Görüntülemesi

COVID-19 pandemisinin erken teşhis ve tedaviyi geciktirdiğine dikkat çeken Türk Üroonkoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. İlker Tinay, Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme teknolojisinin prostat kanseri tanısında önemli bir rol oynadığını ve MR-Füzyon prostat biyopsisinin kullanımının arttığını vurguladı. Ayrıca, prostat kanserinin evresinin ilerledikçe hastalığın tedavisinin daha karmaşık hale geldiğine ve multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğine dikkat çekti. Türk Üroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, Türkiye’de prostat kanseri tanısı alan hastaların büyük bir kısmının cerrahi yöntemlerle tedavi edildiğini ve son yıllarda laparoskopik ve robotik cerrahi gibi kapalı yöntemlerin popüler hale geldiğini belirtti. Ayrıca, radyasyon tedavisi gibi alternatif tedavi yöntemlerinin de etkin bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Türk Üroonkoloji Derneği Prostat Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Serdar Çelik, grupları tarafından yürütülen çalışmaların prostat kanseri tanısından tedavisine kadar geniş bir yelpazede devam ettiğini ve son yıllarda bu çalışmalardan onlarca uluslararası düzeyde yayın yapıldığını vurguladı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.