Abdullah Reha Nazlı: Mühendisler Asosyal Olmamalı

Abdullah Reha Nazlı: Mühendisler Asosyal Olmamalı

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki öğrencilerle buluştu.

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki öğrencilerle buluştu. Gıda Mühendisi gibi Düşünmek kitabının da yazarı olan Nazlı, öğrencilere çokyönlülük, sektör, meslek, çağın fırsatları ve mühendisliğin hayata yansımaları konularında konferans verdi.

Mühendisliğin günümüzde asosyallikle özdeşleştiğini ve hatta bu konudaki şakalara malzeme olduğunu söyleyen Nazlı, esasında mühendislerin insan ilişikleri ve psikoloji konusunda en ilgili kişiler olması gerektiğini söyledi. Mühendislerin işini yaparken maliyet, estetik ve prosedürler arasında zor bir çalışma gerektirdiğinin altını çizen Nazlı; hem tüketicilerin geribildirimlerinin projelere yansıması, hem personel ile yöneticiler arasında köprü kurması hem de çalışmalarının bizzat insanları etkileyecek olması dolayısıyla mühendisliğin sosyal bilimlerle de içiçe bir meslek olduğunu açıkladı.

Çağımızda estetiğin işlevselliğin öneminin unutlacağı kadar öne çıktığını bildiren Abdullah Reha Nazlı, mühendislerin önce gereklilikleri önplana alması gerektiğini ama mükemmel planlanmış bir ürünün bile fonksiyonel olmadığı ve son kullanıcıyı dikkate almadığı sürece işe yaramayacağını açıkladı. Steve Jobs'un "Tasarım nasıl göründüğü değil nasıl çalıştığıdır" sözünü hatırlatan Nazlı, mühendisliğin tek yönlü bir meslek olmadığını ve daha iyi bir mühendis olmanın çokyönlü bir düşünce sistemi geliştirmekle ortaya çıkacağını bildirdi. Nazlı konferansı boyunca strateji, psikoloji ve teknolojinin mühendislikle olan ilişkileri ile ilgili örnekler verdi. (EFE)

Abdullah Reha Nazlı: Mühendisler Asosyal Olmamalı

Abdullah Reha Nazlı: Mühendisler Asosyal Olmamalı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.