Adana Karaisalı Karakuyu Köyü

Adana Karaisalı Karakuyu Köyü

Karakuyu köyü hangi ilimizdedir? Karakuyu köyü haberleri için tıklayın! Karakuyu köyünde kaç kişi yaşamaktadır? Karakuyu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Karakuyu köyüne nasıl gidilir? Karakuyu köyünde vefat edenler?

Karakuyu Köyü Hangi ilimizdedir?

Karakuyu köyü haberleri için tıklayınız! Karakuyu köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

ADANA'NIN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Karakuyu, Adana ilinin Karaisalı ilçesine bağlı bir köydür.Orman içi bir köy olan Karakuyu köyü (eski yerleşim yeri)içinde bulunan derin karanlık kuyudan ismini almıştır. Günümüzde köyde yaşayanların çoğunluğunu Ramazanoğlu Beyliği'nin dağılması ile Misis yöresinden gelen Türkmen-Yörük ahali oluşturur.

Osmanlının sınırları koruması maksadıyla yerleştirdiği akıncı beylerinin çocuklarıdır.Her nekadar karakuyu adı ile anılsada şu an köyün olduğu bölgeye yılancı göçüp geldikleri birkaç kilometre ötede ormanla kaplı kalan eski yerleşim yerine karakuyu adı verilir. karakuyu köyünden ayrılan aileler çevrede obalar halinde yerleşip sonradan köy haline gelmiş birçok yerleşim oluşturmuşlardır.

 

haber-003.jpg

videogaleri-003.jpg

galeri-004.jpg

Örneğin salbaşta ve naip,pirili,kütüklü,mucurlu,kaşobası.abacı,topalak örcün,kuzgun ve abdilli,çakallı,gibi yerleşim yerleri oluşmuş 50 60 yıl öncesine kadar bir çoğu kütüklerde karakuyu diye geçerken şimdi bağımsız muhtarlıklar haline gelmiştir.

Kütükleri değişmiştir. bölgenin hemen hemen ileri gelen aileleri dedeler (doğanay)(Kürkçü)gümüşay,Özçete,sarıgül,Türkmen.kütük,çetin,Torun,taşkın,gül,Erdoğan ve diğerleri (kendi isteğiyle soyad değiştirenler)dahil 2 veya 3 kuşak önce kardeş veya amca dayı hala çocuklarıdır.Yörük Türkmenleri kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri tipik Yörük gelenekleri ve mutfağını yansıtır.Adana iline 30 km, Karaisalı ilçesine 26 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

AKDENİZ BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

KARAKUYU KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARAKUYU KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Karakuyu köyüne özgü yemekler hangileridir? Adana Karaisalı Karakuyu köyüne nasıl gidilir?  ​Karakuyu köyünde vefat edenler?

Karakuyu köyü resimleri,Karakuyu köyü Videoları,Karakuyu köyü facebook,Karakuyu köyü geçim kaynağı nedir? 

Karakuyu köyünde düğünler nasıl yapılır? Adana Karakuyu köyü cinayeti,

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.