Adsence Otomatik Reklamlar Nedir?

Adsence Otomatik Reklamlar Nedir?

Adsence Otomatik Reklamlar Nedir? Sitenize nasıl yerleştireceksiniz? Adsence Otomatik Reklamlar geliri artıtır mı? Otomatik reklamlarda ne gibi yenilikler var?

Otomatik reklamlar, içeriğinizden para kazanmanın basit ve yenilikçi bir yolunu sunan reklam biçimleri ailesidir. Otomatik reklamlarda, aynı reklam kodunu her sayfaya bir kereliğine yerleştirirsiniz. Kod eklendikten sonra Google, reklamları sizin için yüksek performans gösterme ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunma olasılığının yüksek olduğu en uygun zamanlarda otomatik olarak yayınlar.

Adsence Otomatik Reklamlar Avantajları

Otomatik reklamların avantajlarından bazıları şunlardır:

    Harika içerikler oluşturmaya odaklanmanızı sağlarlar. Otomatik reklamlar, reklamlarınızı sizin yerinize otomatik olarak yerleştirir ve optimize eder. Dolayısıyla, bu işlemlere zaman harcamak zorunda kalmazsınız.
    Potansiyel olarak gelirinizi artırırlar. Otomatik reklamlar sayfalarınızı analiz eder ve düzeninizi, içeriğinizi ve mevcut Google reklamlarınızı temel alarak, reklamların gösterilmesi için yeni yerler bulur.
    Kullanımı kolaydır. Otomatik reklamları göstermek istediğiniz her sayfaya aynı kod parçasını yalnızca bir kez yerleştirirsiniz. Gerisini Google halleder.

Otomatik reklamların işleyiş şekli

Otomatik reklamlar, aşağıdakileri yapmak için Google'ın makine öğrenimi teknolojisini kullanır:

    Sayfa yapınızı anlama
    Sayfanızdaki mevcut tüm Google reklamlarını algılama. (Diğer reklam ağlarından gelen reklamları algılayamadığımızı unutmayın.)
    Yeni reklamları, sayfa düzeniniz, sayfanızdaki içerik miktarı ve mevcut Google reklamlarınız gibi farklı öğelere dayalı olarak otomatik şekilde yerleştirme

adsence-otomatik-reklamlar.jpg

Sitenizde bir değişiklik yaparsanız bunu algılarız ve sayfanızı yeniden analiz ederiz.
AMP sayfalarınız varsa

Google'ın AMP sayfalarınıza otomatik olarak reklam yerleştirmesini istiyorsanız, şu anda AdSense Lab olarak kullanıma sunulmuş olan AMP Otomatik reklamlarımızı kullanmanız gerekeceğini unutmayın. AMP Otomatik Metin ve görüntülü reklamlar Lab'ı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sayfa düzeyi reklamlardan Otomatik reklamlara geçiş yapma

Otomatik reklamlar, Sayfa düzeyi reklamların yerini almıştır ve daha gelişmiş özellikler içerir. Sitenizde Sayfa düzeyinde reklamlar varsa, mevcut ayarlarınız zaten Otomatik reklamlara geçirilmiştir. Yeni "genel ayarlarınızı", hesabınızdaki Otomatik reklamlar sayfasında bulabilirsiniz. Reklam kodunu tekrar yapıştırmanız gerekmez. Otomatik reklamlar ve Sayfa düzeyi reklamlar aynı reklam kodunu kullanır.

Otomatik reklamlarda ne gibi yenilikler var?

Otomatik reklamlar, Sayfa düzeyinde reklamları temel alır ve aşağıdakiler gibi yeni fırsatlar sunar:

    Sabit reklam ve vinyet gibi mevcut biçimlere ek olarak yeni reklam biçimleri (ör. metin ve görüntülü, Yazı içi vb.)
    Sitelerinizin farklı sayfalarında farklı Otomatik reklamlar göstermenize olanak tanıyan gelişmiş URL ayarları

Adsence Otomatik Reklam Kodu Nereye yerleştirilir?

Kodu, sayfanın <head> etiketleri arasına yerleştirin. Aynı kodu reklam göstermek istediğiniz her sayfaya ekleyin.

WordPress kullanıcısı mısınız? Kodu WordPress sitenize nasıl ekleyeceğinizi öğrenin.

Adsence Otomatik Reklamları WordPress sitenize reklam kodu ekleme

WordPress sitenize bir AdSense reklam birimi yerleştirmenin birkaç yolu vardır. Aşağıdan bunu yapmanın bazı yolları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Başlamadan önce
AdSense'te yeniyseniz ilk işlerinizden biri, sitenizi AdSense'e bağlamaktır. Bunun için AdSense ana sayfanızdaki kodu kopyalayıp sayfanızın HTML koduna, <head> ve </head> etiketleri arasına yapıştırmanız gerekir. Bunu WordPress'te yapmak için:

 Kodu WordPress temanız aracılığıyla yapıştırabilir veya kodu eklemek için bir eklenti kullanabilirsiniz. Sitenizin “başlık” bölümünde değişiklik yapmanızı sağlayan eklentilerden birini kullanmanızı öneririz.

Tüm temaların ve eklentilerin sitenizin başlığına kod eklemenize izin vermediğini unutmayın. Google'ın, kötü amaçlı üçüncü taraf temalar ve eklentilerle ilgili sorumluluk kabul etmediğini unutmayın.
Reklam kodunu sayfanıza eklemeden önce, sayfanızın AdSense program politikalarına uyduğundan emin olun. Siteniz veya reklam yerleşiminizin politikalarımıza uymadığının tespit edilmesi durumunda herhangi bir zamanda reklam yayını ve/veya AdSense hesabınızın devre dışı bırakılabileceğini unutmayın.

Nasıl işler? Otomatik reklamlar, yayınladığınız manuel reklamlar dikkate alınarak sayfanızda otomatik olarak gösterilir. Reklamların sayfada görünmesi genelde 10-20 dakika kadar sürer.

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.