Afgan Heyetten Sultangazi Belediyesine Ziyaret

Afgan Heyetten Sultangazi Belediyesine Ziyaret

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Afganistan Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal başkanlığındaki Afgan heyetini ağırladı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Afganistan Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal başkanlığındaki Afgan heyetini ağırladı. Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesinin yeşil alan ve park çalışmaları ile kadınlara yönelik yapılan sosyal projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Afganistan Belediyelerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal ve beraberinde bulunan Şehir Yönetimi Genel Müdürü Naseer Hamidi, Bakanlık Danışmanı Ahmad Sayed Faizi, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Porf. Dr. Recep Bozloğan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ı ziyaret etti.

İstanbul ve Kocaeli illerinde belediyecilik çalışmalarını incelemek amacıyla gelen heyet, ilk olarak Sultangazi Belediyesi Sergi Salonu'nda bulunan "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Sergisi'ni gezdi, daha sonra da Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay başkanlığında gerçekleşen toplantıya katıldı.

Başkan Altunay belediye çalışmalarını anlattı

Toplantıda Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesinin park ve yeşil alan çalışmaları ile kadınlara yönelik yapılan sosyal projeler hakkında sunum gerçekleştirdi. Altunay, sunumda İstanbul'a kazandırılan Sultangazi Şehir Ormanları ile yalnız ilçe halkına değil tüm İstanbul'a hizmet verildiğini söyledi. Yeşil alan ve park çalışmalarıyla ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını 0.25 metrekareden 5 metrekareye çıkarıldığını ifade eden Başkan Altunay, tematik parklar ile yeni bir vizyon ortaya konulduğunu kaydetti.

Sunumda kadınlara yönelik yapılan sosyal projeler hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren "Kadınlar Meclisi" ve "Kadınca Yaşam Merkezi'nin yaptığı çalışmaları anlattı.

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk ise Doğu Karadeniz'de yeşil alan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

"Afganistan'nın kalbinde Türkiye'nin ayrı bir yeri var"

Afganistan Bakan Yardımcısı Abdul Baqi Popal, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Cumhurbaşkanlarının kendisine "Hangi ülkenin sistemini görmek istersiniz?" diye sorduğunda tüm belediye başkanlarıyla birlikte Türkiye'ye gelmek istediklerini belirten Abdul Baqi Popal konuşmasına şöyle devam etti:

"Afganistan milletinin kalbinde Türkiye'nin ayrı bir yeri vardır. İki milletin derin ve çok yakın ilişkileri bulunmaktadır. Türkiye, en zor zamanlarında Afganistan'ın yardımına koşmuştur. Sultangazi Belediyesine gelmekten çok memnunum, mutluyum. Bu ziyaret bizim için çok etkin ve başarıya yol açacak bir aktivite olacak. Sizlere Afganistan Cumhurbaşkanının, Afganistan halkının ve Afganistan'daki yerel yönetimlerin selamlarını iletiyorum."

Sunumun ardından Abdul Baqi Popal, Başkan Altunay'a teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Altunay ise Osmanlı Döneminde yapılan İstanbul haritasını hediye etti.

Heyet daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli ve Mimar Sinan Şehir Ormanları ile ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve parklarda incelemelerde bulundu.

Afgan Heyetten Sultangazi Belediyesine Ziyaret

Afgan Heyetten Sultangazi Belediyesine Ziyaret

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.