Afyon Dinar Karakuyu Köyü

Afyon Dinar Karakuyu Köyü

Karakuyu köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Afyon ilinin dinar ilçesinin bu güzel köyüne nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Karakuyu, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür. Köyün yerleşiminin bulunduğu yerde bir kuyu olduğu bu kuyununda suyunun bulunmadığı isminin buradan geldiği rivayet edilmektedir.

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Halkı Türkmen ailelerinden oluşmaktadır.Folklorik yaşam aynı teke yöresi özellikleri taşır.Köyde zeybek türlerinin tamamı oynanmaktadır.Köroğlu,Tavas,Harmandalı,Bas Bas,Teke Zortlaması,Hatcem oyunları gibi...Kerem havaları ve ağıtlarıda vardır.Yemek kültürü de gelişmiştir.Tarhana çorbası meşhurdur.Tandır ekmekleri,kete ve bazlama çeşitleri lezzetli ve çok faklıdır.

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Afyonkarahisar iline 106 km, Dinar ilçesine 8 km uzaklıktadır.Komşu illere uzaklığı;Ispartaya 60 km Burdura 61 km Denizliye 119 km mesafededir.Ayrıca köy sınırları içerisinde karakuyu kuş cenneti bulunmaktadır.Büyük menderesi oluşturan 5 koldan 2 si karakuyu gölünden doğmaktadır.

VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Sulama kanalları vasıtasıyla sulu tarım yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Karakuyu Köyü istasyonu faal bir istasyon olup,izmir,ankara,burdur ısparta kavşak noktasıdır.Önemli bir tren istasyonudur.İstasyon köye 1 km lik mesafededir.İstasyonun bulunduğu mevkide civar köylere de hitab eden Tarım Kredi Kooperatifi Bulunmaktadır.


 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.