Afyon Evciler Akyarma  Köyü

Afyon Evciler Akyarma Köyü

Akyarma köyü hangi ilimizdedir? Akyarma köyü haberleri için tıklayın ! Akyarma köyünde kaç kişi yaşamaktadır ? Akyarma köyüne özgü yemekler hangileridir? Adıyaman Evciler Akyarma köyüne nasıl gidilir? Afyon'un plaka kodu ne ?

Akyarma köyü haberleri için tıklayın!  Akyarma köyünde kaç kişi yaşamaktadır? 

 

AFYON'UN TARİHİ GEÇMİŞİ ... 

Akyarma, Afyonkarahisar ilinin Evciler ilçesine bağlı bir köydür. Köyün tarihi hakkında bilgi yoktur.Ancak sözlü edinilen bilgilere göre köy 1890- 1900 lü yıllarda Bulgaristandan gelen göçmenlerin kurduğu bir köy olarak bilinmektedir.

 

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR ? 

 İlk adı ; Komşu köyler olan Bozan ve Gökçek köylüleri arasında süre gelen arazi kavgalarında kendileri gibi göçmen olan Bozan köylülerine imdada koştuğu için "İmdadiye" adını almıştır. Daha sonraları ise, o yıllarda ulaşım tren ile yapıldığından Makinistlerin demiryolu güzergahı üzerinde bulunan Kireçtopraklı bir tepenin yarılarak demiryolu döşendiği yer olan ve köyün hemen yanında bulunan ufak tepenin yanındaki durağa "Akyarma" durağı olarak adlandırdıklarından sonra köyün adı "Akyarma "olarak değiştirilmiştir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu faal değildir, taşımalı eğitim ile Evciler İlçesinde eğitim gerçekleştirilir. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır.

 

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 PTT şubesi yoktur ama PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

 


 

 

AKYARMA KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

AKYARMA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ !!!

 

Akyarma köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Evciler Akyarma köyüne nasıl gidilir? Akyarma köyünde vefat edenler?

Akyarma köyü resimleri, Akyarma köyü Videoları, Akyarma köyü facebook. Akyarma köyü geçim kaynağı nedir? Akyarma köyünde düğünler nasıl yapılır? 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.