Agc Ve Agf Başkanı Mevlüt Yeni :

Agc Ve Agf Başkanı Mevlüt Yeni :

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu(AGF) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama...

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu(AGF) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların demokratik hukuk sistemi içinde çözüleceğine dikkat çeken AGF ve AGC Başkanı Yeni, Özgür, tarafsız ve güçlü basının demokrasi için taşıdığı büyük önemin, geçtiğimiz yıl 15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminde net olarak anlaşıldığına dikkat çekti. Darbe ve işgal girişimine tüm gücüyle karşı çıkan medya kuruluşlarının, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savunduğunu ve darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek bu hain çabanın engellenmesinde başrol oynadığının altını çizen Mevlüt Yeni, Türk demokrasinin ve milli iradenin kesintiye uğramaması için verilen bu önemli sınavdan alnının akıyla çıkan Türk medyası mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların çözülerek daha özgür ortamda yayıncılık yapılmasına imkan sağlanması gerektiğini söyledi.

" Basın sektöründen 12 Eylül"ün izleri silinmeli"

Her 24 Temmuz'da vurgulandığı üzere sansürün, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalktığını ancak aradan geçen süreçte yapılan çeşitli yasal düzenleme ve baskılarla yeniden gündeme geldiğini hatırlatan Yeni, " Bilindiği gibi çağımızda medya sektörü hem ülkemizde hem de birkaç istisna hariç tüm dünya genelinde özgür olma, bağımsız haber yapabilme mücadelesi vermektedir. Ülkemizde özellikle 12 Eylül döneminde medya kurumları üzerinde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de maalesef ifade özgürlüğünü engelleyen yasal kısıtlamalar vardır. Yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanmakta olan gazetecilerin tutuksuz yargılanması ve ülkemizde basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması için ivedi olarak yasal düzenlemelere ihtiyaç vardır. " dedi.

Gazeteciler olarak beklentiler

Beklentilerini, yasama, yürütme ve yargı ile birlikte dördüncü kuvvet olan medyanın özgürlükle ilgili sorunlarının zaman geçirilmeden çözümlenmesi, bunu sağlayacak düzenlemelerin bir an önce uygulamaya konulması olarak sıralayan Mevlüt Yeni, öncelikle, basın/medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Akdeniz Gazeteciler Federasyonu(AGF) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, basın özgürlüğünden ve sansürden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan internet haberciliğine kadar medyaya ilişkin var olan sorunların çözümü için, geniş katılımlı çalıştaylar düzenlenmeli ve alınacak kararlar zaman geçirilmeden uygulamaya konulması gerektiğinin altını çizdi.

"Çünkü özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir. "

Başkan Mevlüt Yeni son olarak son bir kaç gündür yalan haberlerle Türkiye aleyhine kampanya yapan Almanya medyasına da tepki göstererek, " Basın özgürlüğü adına mangalda kül bırakmayan Alman meslektaşlarımız maalesef son zamanlarda Türkiye-Almanya ilişkilerine hiç faydası olmayan tersi arı kovanına çomak sokarcasına yaptıkları ırkçı,faşizan yayınlarıyla haberciliğin basın özgürlüğünün önüne geçerek büyük insanlık suçu işlemektedir. Alman medyası yalan haberlerle Türkiye-Almanya ilişkilerine büyük zarar verdikleri gibi hala faşist ve ırkçı anlayışın kol gezdiği Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmakta ve hedef göstermektedirler. Hangi ülkede olursa olsun gazetecilik evrensel kurallarının dışına çıkarak yalan, ırkçı ve faşizan yaklaşım içinde olan herkesi kınıyorum" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.