Ağrı Eleşkirt  Alagün Köyü

Ağrı Eleşkirt Alagün Köyü

Alagün hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Alagün, Ağrı ilinin Eleşkirt ilçesine bağlı bir köydür. Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. köyün kendine has gelenekleri vardır özelikle dağlarındaki yabani ot yemekleri meşurdur cağ ve gulık dediyimiz çiğşir ve buğdayda yapılan ğaşil dediyimiz yemeyin tadına doyum olamaz ayreten çayda kulanılan kök otu çok güzeldirve köyün en sevilen ismi merhum bahattin karasudur.

Ağrı iline 35 km, Eleşkirt ilçesine 6 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ve köyde göç eden gençlerin çoğu yurt içi ve yurt dışında iş adamı olmuşlardır yusuf bayram nezaretinde geçen yıl köyümüze sahip çıkalım adı altında yeni bir proje hazırlanmıştır bunun içinde şeryan deresi üzerinde ala balık çiftliği ve piknik alanı tesisi mevcuttur bu yıl katılımın daha çok olacagına kanaat getirmekteyiz.Köyde, ilköğretim okulu vardır kulanılmaktandır 2 tane vekil öğretmen bulunmaktadır. Köyün içme suyu şebekesivarkanalizasyon şebekesi yok va PTT şubesi yok .

Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfaltdeyil elektrik ve sabit telefon vardır.Köyün adı eski dilde asebe be hesabe yani çok karabalık bir köy olduğunda ismini aseb olarak almış sipki aşiretinde gelmedir ilk adi aseb dir aseb ermenicedir.köy 1 kişiye aittir.buda haso, 'dir.sonrada köye göç eden ler olmuştur bunlarda cilo celaldin ve hemolardır.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum