Ağrı Patnos Günbeli Köyü

Ağrı Patnos Günbeli Köyü

Günbeli Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Günbeli, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 96 km, Patnos ilçesine 18 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Genel olarak Patnos ilçesinin iklim şartlarına sahip olsa da zaman zaman merkezden daha ılıman hava koşulları görülmektedir.Kış ayları Ağrı ilinin diğer ilçelerine nazaran daha yumuşaktır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Büyükbaş hayvancılık yaygın şekilde yapılmaktadır. Ayrıca köy halkından her aileden en az bir kişi büyükşehirlere çalışmak üzere gitmektedir.Genelde inşaat sektöründe çalışmaktadırlar. Köyde ilköğretim okulu vardır.Okulda 4 öğretmen görev yapmaktadır.Lojman bakımlı ve çevre köylere nazaran kalmaya son derece el verişlidir.Köyün [[içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup her gün merkeze minibüs gitmektedir. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.(Lojmanda vodafone ve turkcell iyi avea ise zayıf çekmektedir.

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.