Ağrı Patnos Kürekli Köyü

Ağrı Patnos Kürekli Köyü

Kürekli Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kürekli, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Köyün meşhur yemekleri 1) keledoş 2)Avsir 3)Hur u rovi 4)Halise 5)keşkek. Düğünleri de genelelde yazın ve son baharın kır düğünü olarak iki gün iki gece yerel sanatçıların katılması şeklinde yapılıyor. Ağrı" nın Patnos ilçesine bağlı olup Adilcevaz yolu üzerindedir.  Köy çevreye göre yüksekte olup ancak yerleşim yeri olarak çukur da olduğu için kureli(çukur yer)adını almıştır. Köyün merkezinde üzerinde kendiliğinden yetişen yükseklikleri 10 metreyi bulan kara ağaçlarların olduğu bir ziyaret var, ve bazı rivayetlere göre sultan Alparslan'ın mezarı burda olduğu Söylenir.

Ziyaret edilmek için çoğu kişi buraya geliyor. Ancak ziyarette bulunan ağaçlar son zamanlarda kendiliğinden hepsi kurudu sebebinin ise telefonların  çoğalması sonucu radyasyondan etkilendiği söyleniliyor. Ayrıca köyde kelakafıra( kafir kalesi) adında bir dağ var ve zirvesinde sur ve yol var. Orda çok sayıda eserlerin çıkarıldığı söyleniliyor. Köyü 25 yıldır muhtar olan Mehmet Söylemez yönetiyor. mehmet Söylemez Heci adıl lın oğlu dur Heci adıle zero xatun olarak bilinir, köy kor hüseyin paşanın köyü olarak bilinir.

Köyde hala aşiretçilik var, en kalabalık aşiret torun aşiretidir. İlçeye 14 km uzaklıktadır, ana yol küyün ortasından geçmektedir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi genellikle tarım ve hayvancılıkla sağlanılıyor. Ve köyün gençleri ilk bahardan kışa kadar gurbette inşaatlarda çalışırlar. Not: Köyün büyüklerinden edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaştık Hazırlayanlar, Emrah ve Furkan Söylemez kardeşler. Köyde tek katlı bir ilk okul mevcut PTT yoktur Sağlık ocağı yoktur Evler sobalarla ısınıyor Fırın yok tandır ekmekleri yapılır. Komşu köyleri Güney'de kazanbey köyü Kuzeyinde Konakbey köyü Doğuda ürküt Batı'da Andaşlı bulunur. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum