Ağrı Patnos Suluca Köyü

Ağrı Patnos Suluca Köyü

Suluca Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır ?

Suluca, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köyüdür. Ağrı iline 74 km, Patnos ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışları çok soğuktur.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün adı Kürtçe Liysor'dur. Li 'bataklık' sor ise Türkçe olarak 'kırmızı' anlamına gelmektedir. Yani köyün adı Kırmızı bataklık demektir. Adından da anlaşılacağı üzere Suluca yani bol su bulunan bu köyde zamanında bazı devletlerin yerleşim yeri olarak da kullanılmıştır. Örneğin Urartular, Karakoyunlular, Osmanlı Devleti halen bu devletlere ait kalıntılar ve tarihi eserlerin gizli olarak kaldığı bir köy konumundadır.

Düz bir ova üzerine kurulan bu köyün bir han olarak da kullanıldığı söylenmektedir. Erafta taşlar üzerindeki tarihi işaretlerin bulunduğu bu köy halen tarihi gizliliğini korumakta ve bu konuyla ilgili çalışmalar bulunmamaktadır. Köyde gelenek olarak dini bayramlarda halise yemeği dağıtılır. Genel olarak ifade edildiğinde bu köyde 8 yıllık bir okul bulunmakta olup, köyde ağırlıklı olarak iki aşiret bulunmaktadır. Seyitki ve Asi'ler. Köyde, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır.

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. fakat ana yoldan içeri olan yol inanılmaz çamurlu bir yoldur. Ayrıca köyün okul müdür yardımcısı YUSUF GÖNÜLLER olup 3 mart 2013(03.03.2013) 'den beri bu köyde görev yapmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.