Ağrı Patnos Yukarıdamla Köyü

Ağrı Patnos Yukarıdamla Köyü

Yukarıdamla Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yukarıdamla, Ağrı ilinin Patnos ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 103 km, Patnos ilçesine 23 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy 1915 yılından önce bir Ermeni köyü olup 1915 yılında gerçekleştirilen Ermeni tehcirinden sonra köydeki Ermeniler çıkarılmış olup daha sonra köye Kürt aşiretleri yerleşmiştir. Köyün eski ismi “Aciniya Jorı” olup 1960 yılında Yukarıdamla olarak değiştirilmiştir.

Yukarıdamla Köyü 1935 yılına kadar Van'ın Erciş ilçesine bağlı olup 1936 yılında Patnos'un ilçe olmasıyla Patnosa bağlanmıştır. Köyde, ilköğretim ve ortaokul bulunmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.