Ağrı Taşlıçay İkiyamaç Köyü

Ağrı Taşlıçay İkiyamaç Köyü

İkiyamaç Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

İkiyamaç, Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 29 km, Taşlıçay ilçesine uzaklık 7 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün kökeni Kafkasya'dandır ( Karapapak Türkleri Aşireti ). Son dönemlerde bölge içinden olmak üzere kürt kökenli vatandaşlar da yerleşmişlerdir.Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları oldukça güçlüdür.

KARAPAPAK / TEREKEME TÜRKLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Yemekleri : Hengel, haşıl, bozbaş vs.kete horra Karabağ eppeği.tandır ekmeği. Köyde, ilkokul vardır ve üç derslikle öğretimine devam etmektedir. Köyün içme suyu şebekesi son dönemde gelmiştir ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik, sabit telefon ve bazı noktalarda çekim gücü olan gsm operatörü vardır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.