Ağrı Tutak Erdal Köyü

Ağrı Tutak Erdal Köyü

Erdal Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Erdal, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 59 km, Tutak ilçesine 19 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy küçük ve şirin bir köydür. İnsanlari güler yüzlüdürler. Camisi çesmesi ve jandarma karakolu var idi. Halen varmi bilinmiyor. Yolun biraz altinda kalmaktadir .  Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyde, hem ilkokul hem de orta okul vardır.2011 yılında okul müdürü Selçuk Acun 'un katkılarıyla 5 derslikli yeni bir okul yapılmış olup okul çevre duvarı ve yer zemini de yapılmıştır.

Okulda taşımalı eğitim yapılıp toplam öğrenci sayısı 500' ü geçmektedir.Çevre köylerin hemen hemen hepsi orta okul çağındaki öğrencilerini Erdal köyüne yollamaktadır.Köy karakolu merkeze taşınmış olup karakol binası da okula devredilmiştir. İstanbul-Zeytinburnu belediyesinin sponsorluğu ve okul müdürü Selçuk Acun'un koordinatörlüğünde okul öğrencileri 2012 yılı mayıs ayında 45 öğrenci ile 1 haftalık İstanbul ve Çanakkale gezileri düzenlemiştir.Okulun eğitim başarısı yıldan yıla artmakla birlikte il birincilikleri ve ulusal çapta yapılan yarışmalarda Türkiye dereceleri bulunmaktadır.Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. 

AĞRI'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

AĞRI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.