Aile Hekimliğinde Ahbs Sorunu Patlak Verdi!

Aile Hekimliğinde Ahbs Sorunu Patlak Verdi!

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) ile Meditek firması arasında, Aile Hekimliği Bilgi Sistemleri (AHBS) konusunda anlaşmazlık çıktı. AHEF, “Mevcut aksaklıkları giderme yükümlülüğü de artık firmanın kendisine aittir” açıklaması yaptı. ...

Aşı Karşıtı Hekim hakkında inceleme başlatıp 'meslekten alıkoyma' cezası veren Türk Tabipler Birliği'nin kararı mahkeme tarafından da onandı. 

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) ile Meditek firması arasında, Aile Hekimliği Bilgi Sistemleri (AHBS) konusunda anlaşmazlık çıktı. AHEF, “Mevcut aksaklıkları giderme yükümlülüğü de artık firmanın kendisine aittir” açıklaması yaptı. 

Anlaşmazlık hakkında bir açıklama yapan AHEF Yönetim Kurulu, şu bilgileri aktardı, “

AHEF AHBS İLE İLGİLİ KAMUOYUNA BİLGİ

 AHEF-Meditek işbirliği, 21 Aralık 2021’de başlamış olup, iki yılı aşkın bir sürede AHEF-AHBS, hem içerik hem de kullanıcı sayısı açısından sürekli ilerleme kaydetmiştir. Bu ilerleme, AHEF aktivistlerinin özverili çabalarıyla ve sahanın desteğiyle gerçekleşmiş olup, AHEF’in menfaatleri ile birlikte aktif kullanıcıların da menfaatleri gözetilmiştir. Göstermiştir ki AHEF-AHBS AHEF’in aktivistlerinin ellerinde bir marka haline gelmiştir. 

 AHEF Meditek Firması Yetkilileri ile Anlaşmaya Çalıştık…

AHEF Yönetim Kurulu olarak 1 Kasım 2023’ten itibaren Meditek firması yetkilileriyle önümüzdeki yıllar için de anlaşma olanağı aramış, fakat bu konuda açtığımız tüm kapılar firma tarafından kapatılmıştır. 2 yılda yaklaşık 200 olan kullanıcı sayısını 2000’lere getirirken AHEF ve aktivistlerinin emeği göz ardı edilerek AHEF’in bir marka olmadığı söylenmiştir. Sürekli bir zarar etme polemiği ile AHEF suçlanmış, anlaşma zemini sabote edilmiştir. Yeni bir sözleşme yapmak istemedikleri, tarafımıza sunulan komik sözleşme şartlarıyla aşikar hale gelmiştir. Tabi ki firmanın bu rahatlığı AHEF ile olan sözleşmesi bittikten sonra AHEF için herhangi bir sorumluluk taşımama güveninden kaynaklanmıştır. Son tahlilde, geçmiş AHEF Yönetim Kurulu döneminde yapılan iyi niyetli sözleşme ile AHEF AHBS markası sahada  varolmuş ancak bu varoluş firmaca görmezden gelinmiştir. 

Firma Anlaşmak Yerine Kullanıcılara SMS Gönderme Yolunu Tercih Etti

Açıkladığımız sebeplerle Meditek firması ile yaptığımız AHBS sözleşmesi 21 Aralık itibariyle sona ermiş olmasına rağmen; Firma bugün tüm kullanıcılara AHEF Yönetim Kurulu’nun hekimleri mağdur ettiğine yönelik bir SMS göndermiştir. Firma ile Sözleşme bittiği tarihten itibaren, olması gerektiği gibi bize ait olan www.ahefahbs.com adresinin, firma sitesi ile olan bağlantısı kesilmiş ve bizim ismimizle tanıtım yapması engellenmiştir. Firma 27 Aralıkta güncellemeler için tekrar yönlendirme yapılmasını talep etmiştir, biz de Yönetim Kurulu olarak isim hakkı bedeli ve sair durumlar için yeni sözleşme olması gerektiğini belirterek, gerekli şartların sağlanması halinde anlaşılabileceğini beyan ettik. Ancak firma anlaşmayı sağlamak yerine her kullanıcıya SMS ile güncelleme yapma yolunu tercih etmiştir. 

Hukuki ve Teknik İlişki Fesih Edildi 

Bundan sonraki süreçte de size yakında duyuracağımız bir planla, yine AHEF AHBS ismi yeni bir yazılım ile yere daha sağlam basarak, daha uzun soluklu, düzgün adımlarla devam edecektir. Gönlümüz ve sorumluluğumuz gereği daha önceki yönetim kurullarının da yaptığı gibi; AHEF in menfaatleri her şeyin önündedir. Hiç kimsenin de AHEF markasını hiçe saymasına izin vermeyeceğiz. İl Derneklerimizin ve AHEF AHBS Kullanıcılarının; gerekli desteği vereceğinden ve AHEF’in Marka Değerine sahip çıkacağından eminiz. Sözleşme sonrası dönemde Meditek firması tarafından yaşanan aksaklıkların AHEF ile bağlantısı olmadığını bilmenizi isteriz. Mevcut Sözleşme’nin, firma tarafından devam etmesinin istenmemesi üzerine AHEF ile Firma arasındaki hukuki ve teknik ilişki Meditek Firmasınca tek taraflı fesh edilmiştir. Mevcut aksaklıkları giderme yükümlülüğü de artık firmanın kendisine aittir. Nitekim adının artık AHEF AHBS değil, Meditek AHBS olduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Sözleşmenin bittiği günün gecesinde, Firma tarafından kullanıcılarına gönderilmiş olan mesajlar da, firmaca anlaşılmaya yanaşılmadığının ve AHEF’in hedef olarak gösterildiğinin en açık örneğidir. 

 AHEF Tüketici Hukuku Kapsamında Destek Vermeye Hazır 

AHEF Yönetim Kurulu olarak, Firma tarafından AHEF adına gerçekleştirilen karalama kampanyaları ile ilgili hukuki süreçleri başlatılmıştır. Aile hekimleri ile ahbs firmaları arasında devam eden bireysel sözleşmeler süresince, firmaların hizmeti aksatmama sorumluluğu bulunmaktadır. Ahef çatısı altında olan her aile hekimimize, Aile Hekimliği Bilgi Sistemleri ile ilgili yaşadıkları sorunlarda ‘Tüketici Hukuk’unu da kapsayacak şekilde hukuki destek vermeye hazırız. AHEF bu hususun en yakın takipçisi olacaktır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 



Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.