Akçaabat Demirkapı Köyü Videosu

Trabzon Akçaabat Demirkapı Köyü Videosu sitemizde yerini almıştır. Demirkapı, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Rus işgalinde Rus askerlerinin en son bu köye kadar gelebilmeleri ve daha öteye geçememeleri sebebi ile Demirkapı ismi ver

Demirkapı, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Rus işgalinde Rus askerlerinin en son bu köye kadar gelebilmeleri ve daha öteye geçememeleri sebebi ile Demirkapı ismi verilmiştir. Eski adı İstera olarak bilinir.

Mahallenin düğünleri en az üç gün çeşitli adlarda sürer. Düğün gününden sonraki gün Cumalık adı verilen törenler yapılır. Düğünden önce Kına gecesi düzenlenir. Düğünden bir hafta kadar sonra da damadın gelinin ailesini ziyaret ettiği Geriluk adı verilen küçük tören yapılır. Bu törende damada ve ailesine yemek verilir. Çeşitli şakalar ve oyunlar yapılır. Gelin ve damat evlendikleri ilk hafta içinde yakın akrabaları ziyaret edip dualarını alırlar.

Trabzon il merkezine 33 km, Akçaabat ilçesine 17 km uzaklıktadır. Doğusunda Akçaabat Doğanköy Beldesi, Batısında Düzköy ilçesine bağlı Küçüktepe Köyü ve Devlet koru ormanı, Güneyinde Düzköy ilçesi Aykut Beldesi, Kuzeyinde ise Akçaabat Ambarcık Köyü bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AKÇAABAT VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar