Akçaabat Meydankaya Köyü

Akçaabat Meydankaya Köyü

Meydankaya, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Meydankaya, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı Garıklıya'dır. Trabzon iline 19 km, Akçaabat ilçesine 6 km uzaklıktadır.

Köy de yaşayan ve cumhuriyet döneminden sonra soyadı kanunu değişikliği nedeni ile öztürk soyadını alan aile nin osmanlı döneminde FATİH SULTAN MEHMET HANLA yani orduyla Trabzona gelen Mustafa ve Hasan MOLLA DURMUŞOĞULU adlı iki kardeş in yerleştiği ve Türkleştirdiği köydür MUSTAFA ve HASAN MOLLA DURMUŞOĞLU iki kardeşin bu gün halen Topkapı sarayı arşivlerinde kayıdı bulunmaktadır. zannedildiği gibi sarayda eğitmenlik,din hocalığı,dönüşümlü olarak kur an i kerim okuma görevlerine bulunmuşlar. MEYDANKAYA Mahalleninün dısıdaki öztürk soyadını tasıyanlarla aynı sülale değildirler. 

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.