Akyazı Ballıkaya Köyü

Akyazı Ballıkaya Köyü

Akyazı Ballıkaya Köyü haberleri, Akyazı Ballıkaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akyazı Ballıkaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Akyazı Ballıkaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akyazı Ballıkaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ballıkaya köyü son dakika gelişmeleri, Ballıkaya köyüne özgü yemekler, Akyazı Ballıkaya köyünün tarihi, Ballıkaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ballıkaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ballıkaya , Sakarya ilinin Akyazı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ballıkaya köyü resimleri ve Ballıkaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akyazı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Akyazı Sakarya Arası Kaç Km? Akyazı Hava Durumu? Akyazı Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Akyazı Ballıkaya Köyünde doğan biri var mı? Akyazı Doğumlu Ünlüler Kimler?

AKBALIK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ballıkaya, Sakarya ilinin Akyazı ilçesine bağlı bir mahalledir. Ballıkaya mahallesine yerleşim 19. yüzyılının başlarında başlamıştır.

Küçük bir azınlığın dışında mahallenin tamamini etnik kökeni Çepni boyu Türkleri olup, Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bağlı Sugören,Kireç, Pınarbaşı ve adı değişmeyen Şahmelik (eski adları Körüsten, Kerkboğaz, Tımara ) olup çoğunluğu bu mahalle ve köylerden gelip buraya yerleşmişlerdir.çepniler türkçeden başka bir dil bilmezler anadili türkçedir.

Sakarya il merkezine 50 km, Akyazı ilçesine 17 km uzaklıktadır. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallede, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.