Alaplı Ahatlı Köyü

Alaplı Ahatlı Köyü

Ahatlı Köyü haberleri, Alaplı Ahatlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ahatlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Ahatlı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı Ahatlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ahatlı köyü son dakika gelişmeleri, Ahatlı köyüne özgü yemekler, Alaplı Ahatlı köyünün tarihi, Ahatlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ahatlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ahatlı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ahatlı Köyü Resimleri ve ahatlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Ahatlı Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

AHATLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ahatlı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Zonguldak iline 65 km, Alaplı ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Köyün adının kaynağı, "Osmanlı İmparatorluğunda Oymak, Aşiret ve Cemaatlar" adlı eserin 50. ve 159. sayfasında geçmekte. Bu eserdeki oba, aşiret ve cemaatların tespiti 11-14. yüzyıllarda yaşadıkları bölgelerin kayıtlarına göre yapılmış. Eserin yazarı: Cevdet Türkay. Ahadlar, Ahadlar Kebir, Ahadlu, Ahadlı, cemaati, topluluğu 11-14. yüzyıllarda, Teke, kaş kazası, Teke Sancağı; Hamit Sancağı hasan dağı yaylağı, Adana, İçel, Karahisar-ı Nallu kazası,(Hüdevendigar sancağı), Gümilcine kazası (Paşa sancağı)da görülmekte. Konar-Göçer Yörük Taifesinden. Bu göçebe Türk toplulukları, yerleşik hayata geçirilmek amacıyla bu bölgeye gönderildiği sanılıyor.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.