Alaplı Ahiler Köyü

Alaplı Ahiler Köyü

Ahiler Köyü haberleri, Alaplı Ahiler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ahiler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Ahiler Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı Ahiler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ahiler köyü son dakika gelişmeleri, Ahiler köyüne özgü yemekler, Alaplı Ahiler köyünün tarihi, Ahiler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ahiler  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ahiler, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ahiler Köyü Resimleri ve ahiler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Ahiler Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

AHİLER KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ahiler, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı Arapça "ahi (kardeş)" kelimesinden gelmektedir.

Köyde "köçek" denen eğlenceler düzenlenmektedir.

Köyün yemekleri mancar yemeği, keşkek, çörek, malay, kara lahana ve kabuklu bakladır.

Zonguldak iline 67 km, Alaplı ilçesine 7 km uzaklıktadır. Köyün Dürgelli ve Yağışlı adınaa iki mahallesi bulunmaktadır.

Köy, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur, ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.