Alaplı Çamlıbel Köyü

Alaplı Çamlıbel Köyü

Çamlıbel Köyü haberleri, Alaplı Çamlıbel köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamlıbel köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Çamlıbel Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı Çamlıbel köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamlıbel köyü son dakika gelişmeleri, Çamlıbel köyüne özgü yemekler, Alaplı Çamlıbel köyünün tarihi, Çamlıbel köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamlıbel köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamlıbel, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamlıbel Köyü Resimleri ve Çamlıbel köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Aydınyayla Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI AYDINYAYLA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çamlıbel, Zonguldak Çamlıbel, eski ismi Çamlıbel, Zonguldak ili'nin Alaplı İlçesi'ne bağlı bir şirin köydür. Köyün adı önceden "Çamlıbel" olarak geçmekteydi. Sonradan "Çamlıbel" olarak değiştirilmiştir. Kesin olmamakla birlikte rivayetlere göre "v" adı mezarlık anlamına gelmekteydi.[kaynak belirtilmeli] Halk, "Çamlıbel" adını aralarında konuşurlarken pek kullanmamaktadır. Ayrıca köy ve civarında yapılan kaçak define ve tarihi eser kazıları köyün ve civarının mâzide önemli bir yerleşim mıntıkası olduğunu göstermektedir. Bu kıymetli tarihi eserlerin, ilçe ve civarında geçmiş zamanlarda yaşayan Henetler, Bitinyalılar, Frigyalılar, Helenler, Persler ve Romalılardan kaldigi tahmin edilmektedir.

Köy gibi, ilçe ve ilçeye bağlı diğer köylerde kale, sur, tarihi eser kalıntıları bulunmaktadır. Ancak bu eserler daha herhangi bir yüksek makam veyahut bir kuruluş tarafından keşfedilip, güvence altına alınmadığından kendi kaderlerine terkedilmiştir.Köyün adı önceden "Kefken" olarak geçmekteydi. Sonradan "Çamlıbel" olarak değiştirilmiştir. Kesin olmamakla bbirlikte rivayetlere göre "Kefken" adı mezarlık anlamına gelmekteydi.[kaynak belirtilmeli] Halk, "Çamlıbel" adını aralarında konuşurlarken pek kullanmamaktadır. Ayrıca köy ve civarında yapılan kaçak define ve tarihi eser kazıları köyün ve civarının mâzide önemli bir yerleşim mıntıkası olduğunu göstermektedir. Bu kıymetli tarihi eserlerin, ilçe ve civarında geçmiş zamanlarda yaşayan Henetler, Bitinyalılar, Frigyalılar, Helenler, Persler ve Romalılardan kaldigi tahmin edilmektedir.

Köy gibi, ilçe ve ilçeye bağlı diğer köylerde kale, sur, tarihi eser kalıntıları bulunmaktadır. Ancak bu eserler daha herhangi bir yüksek makam veyahut bir kuruluş tarafından keşfedilip, güvence altına alınmadığından kendi kaderlerine terkedilmiştir.Köy, Zonguldak iline 64, Alaplı ilçesine ise 3,5-4 Km. uzaklıktadır. Köy ve civarı genellikle dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir. Denizden uzaklaştıkça engebe ve yükseklik artar. 1970'lerden bu yana fındık tarımının artması, ormanlık alanların tahribine sebebiyet vermiştir ancak fındık ekili alanlara kıyasla ormanlık alan daha boldur.

Köye, Kuzey'inden en yakın köy Aşağıdoğancılar Köyü, Doğu'sundan en yakın köy Durhanlı köyleridir.

Köyden, Karadeniz ve Alaplı ilçesi net olarak görülebilmektedir.Köyün iklimi, Karadeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Her mevsim yağışlı geçen yörenin yükseklikleri iğne yapraklı (köknar, çam, ladin), daha aşağıları yayvan yapraklı (kayın, meşe, kestane, karaağaç, ıhlamur, kavak), akarsu kenarları da kavak, söğüt ağaçlarıyla kaplıdır.

Bu ana yeşil dokuyu orman gülü, pırnal meşesi, çoban püskülü, defne, kocayemiş, kızılcık, kiraz, funda, ayı üzümü, kuşburnu, böğürtlen, dağ çileği, eğrelti otu orman altı bitli örtüsü tamamlamaktadır. Köy halkı geçimini başlıca fındık, sebze ve meyveden yani tarımdan sağlamaktadır.

Bunların yanında hayvansal ürünler de ekonomide etkilidir. Madencilik ile demir-çelik sanayiinde ve diğer fabrikalarda çalışanlar olduğu gibi kendi işlerinde çalışanlar da vardır. Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kapatıldığı için işlevini yitirmişitir. Bu nedenle taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon hattı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.