Alaplı Canbazlı Köyü

Alaplı Canbazlı Köyü

Canbazlı Köyü haberleri, Alaplı Canbazlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Canbazlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı Canbazlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Canbazlı köyü son dakika gelişmeleri, Canbazlı köyüne özgü yemekler, Alaplı Canbazlı köyünün tarihi, Canbazlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Canbazlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Canbazlı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Canbazlı Köyü Resimleri ve ACanbazlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır.

Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Canbazlı Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI CANBAZLI  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Canbazlı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Düğünlerde davul ve zurna, köçekler vazgeçilmezdir. Gelin bırakması ve güvey dolaması âdetleri vardır. Yemekleri; mancar yemeği, keşkek, çörek, malay, karalahana, kabuklu bakla vb.

Zonguldak il merkezine 72 km, Alaplı ilçesine 12 km uzaklıkta bulunan köyün 5 ayrı giriş-çıkış noktası mevcuttur. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisinde önemini gösteren mesleki ve girişimcilik ruhu ile; 1 adet bakkal, 3 adet manav, 3 adet çayocağı, 1 adet internet paylaşım merkezi, 3 adet marangoz ve mobilya imalathanesi, 1 adet erkek kuaför, 1 adet tuhafiye, 1 adet sıcak demir işleme atölyesi ve 3 adet turizm ve taşıma işletmesi faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda girişimci esnafların şehir merkezinde; plastik pencere, market, kundura, elektrik tesisat gibi çeşitli çalışmaları devam etmektedir.

Köyde her ailede en az bir kişi herhangi bir sağlık kuruluşuna üyedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat Canbazlı köyü içinde yer alan Çatak İlk Öğretim Okuluna ulaşım yaya sağlanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve tüm GSM operatörleri online durumdadır. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum