Alaplı Fındıklı Köyü

Alaplı Fındıklı Köyü

Fındıklı Köyü haberleri, Alaplı Fındıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Fındıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Fındıklı Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.


Alaplı Fındıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Fındıklı köyü son dakika gelişmeleri, Fındıklı köyüne özgü yemekler, Alaplı Fındıklı köyünün tarihi, Fındıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Fındıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aydınyayla, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Fındıklı Köyü Resimleri ve Fındıklı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Fındıklı Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI FINDIKLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Fındıklı , Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

Fındıklı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Daha önce Alaplı Belen köyü'ne bağlı Aşağısal mahallesi olarak bilinen Fındıklı Köyü 1989 yerel seçimlerinde Muhtarlığı kazanan Şaban Sezgin tarafından Aşağısal Mahallesini köy yapma çalışmalarına başlanılması ile birlikte 27 Mart 1994 Muhtarlık seçimleriyle birlikte köy statüsüne kavuşmuştur.27 Mart 1994 Muhtarlık seçimini kazanarak tekrar Muhtar seçilen Şaban Sezgin Köyün ilk ve en uzun muhtarlık yapan kişisi olmuştur.Köyde mevcut muhtar olarak Alaplı'nın en genç muhtarı ünvanıyla Bayram Sezgin görev yapmaktadır. Fındıklı köyünde tarım ve hayvancılığın azalması ile birlikte tek geçim kaynağı olarak fındıkçılığın tercih edilmesiyle beraber özellikle 2000 li yıllardan itibaren büyük göç vermeye başlamıştır.Köyde muhtarlık sözcülüğü ve duyuruları sosyal medya aracılığıyla Ercan Sezgin yapmaktadır.Zonguldak iline 70 km, Alaplı ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. 
Nüfusu gittikçe azalan Fındıklı'da 2015 Haziran itibarıyla nüfus 375 civârındadır. Bu rakam yaz aylarında 500-600 arasında değişiklik göstermektedir.öyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde ilkokul ve ilköğretim okulu yoktur, taşımalı eğitim sistemi ile Kasımlı ilköğretim okulunda yapılmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.