Alaplı Gökhasan Köyü

Alaplı Gökhasan Köyü

Gökhasan Köyü haberleri, Alaplı Gökhasan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gökhasan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan Gökhasan Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.


Alaplı Gökhasan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökhasan köyü son dakika gelişmeleri, Gökhasan köyüne özgü yemekler, Alaplı Gökhasan köyünün tarihi, Gökhasan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökhasan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gökhasan , Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökhasan Köyü Resimleri ve Gökhasan  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı Gökhasan Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI GÖKHASAN KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Fındıklı , Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

Gökhasan, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Bir rivayete göre vaktiyle köyde çıkan bir salgın hastalık sonucu köyün nüfusunun tamamı hayatını kaybetmiştir. Daha sonra buraya Hasan adında biri yerleşmiştir ve bu kişinin gözlerinin gök rengi olması nedeniyle adı Gökhasan olmuştur.Okuma yazma oranı ve eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Gençler genellikle lise ve üniversite mezunudur. Zonguldak iline 67 km, Alaplı ilçesine 7 km uzaklıktadır. İstanbul ve Ankara'ya eşit uzaklıkta, batı Karadeniz'in bir köyüdür. Turizm açısından oldukça gelişmiş olan Akçakoca'ya 30 km mesafededir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazlar serin ve oldukça ferah kışlar ılık ve yağışlı geçer. Köyün ekonomisi tarıma ve değişik kurumlarda mesleki çalışmaya dayalıdır. Köyde Osmanlı çileği, fındık ve her türlü meyve, sebze yetiştirilmektedir. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köye yakın mesafede ücretsiz faydalanılabilen Alaplı ve Ereğli plajları vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.