Alaplı İsafakılı Köyü

Alaplı İsafakılı Köyü

İsafakılı Köyü haberleri, Alaplı İsafakılı köyü güncel son dakika gelişmeleri, İsafakılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Zonguldak Köyleri Arasında yer alan İsafakılı Köyünde vefat edenler,köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Alaplı İsafakılı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İsafakılı köyü son dakika gelişmeleri, İsafakılı köyüne özgü yemekler, Alaplı İsafakılı köyünün tarihi, İsafakılı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İsafakılı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İsafakılı , Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

 

Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İsafakılı Köyü Resimleri ve İsafakılı  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaplı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaplı Zonguldak Arası Kaç Km? Alaplı Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Alaplı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Alaplı İsafakılı Köyünde doğan biri var mı? Alaplı Doğumlu Ünlüler Kimler?

ALAPLI İSAFAKILI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

İsafakılı , Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür.

İsafakılı, Zonguldak ilinin Alaplı ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Omalli, Aşağı köy ve Karşı köy olmak üzere üç bölümdür. 1860'lı yıllarda islah hareki sonucunda Islahiye civarından zorunlu iskana tabi tutulan Fakili aşiretine mensup İsa adındaki kişi tarafından kurulmuştuR. Zonguldak iline 72 Km., Alaplı ilçesine 12 Km. uzaklıktadır. Köyün iklimi, KaradenKöyün ekonomisi tarım (fındık ve arıcılık) ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde hâlâ imece devam etmekdedir. Birde en çok entersan bir durum ile karsilasan bu köy; 'CAN' soyadli diye adlari olan bu köy halklarI.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup,Köyün ulaşım sorunu yoktur. köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İsafakılı Köyü kalkınma ve güzelleştirme derneği vardır, köyün her türlü sorunuyla ilgilenmektedir.

Dernek başkanının gayretli çalışmalarıyla 3 sene gibi kısa bir zamanda Bekaroğlu camii inşaatı bitirilip 2012 yaz ayında ibadete açılmışdır.

Köyde 4 tane cami vardır: 1-isafakılı merkez c. 2-Bekaroğlu c. 3-Durabeyli c. 4-Ömerli c.

Durabeyli mah.dede kalkınma ve gözelleştirme derneği vardır; köyün çoğu işlerini yapmaktadır. Ayrıca taşma sıkıntısı yoktur. Köye ait bir de futbol takımı Durabeyli spor vardır. Köyde kasap vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.