Alaşehir  Çakırcaali Köyü

Alaşehir Çakırcaali Köyü

Çakırcaali Köyü haberleri, Alaşehir Çakırcaali köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çakırcaali köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çakırcaali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Çakırcaali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çakırcaali köyü son dakika gelişmeleri, Çakırcaali köyüne özgü yemekler, Alaşehir Çakırcaali köyünün tarihi, Çakırcaali köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çakırcaali köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çakırcaali , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çakırcaali köyü resimleri ve Çakırcaali köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Çakırcaali Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çakırcaali , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı;Bir zamanlar (1290 larda) yörede Seyh Sinan isimli birisi yasarmis.Seyh Sinan,Bir gece Rüyasinda bir Camii yaptirmasi icin emir alir.Camii yaptirmak icin yer secimi yapmaga "Umur Baba" dagina cikar ve ok atar.Ok Cakircaali mahallesinin dogu yanina düser ve baslar insaat icin Tas cekmege.Seyh Sinan tasi gündüz ceker,yörenin insani gece götürür.Seyh Sinan gündüz ceker gece yöre insani götürür.Seyh Sinan basedemez ve "Bu mahallenin insani da amma Cakir elli" der.O tarihten sonra Mahallenin ismi Cakirelli kalir.Sonradan konusma dilinde "Cakircaali" olur.Seyh Sinan sonradan yine bir Ok daha atar ve Ok bugünkü Alasehir'deki "Seyh Sinan Camii"'nin oldugu yere düser ve Camii orada yapilir.Götürülüyemeyen Tas kalintilarida hala Alasehir Cakircaali mahallesinin dogu tarafinda durmaktadir. köy halkı degişmiş ve bilinçlenmiştir.

Yörük kültürü vardir.

Manisa il merkezine 117 km, Alaşehir ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin arazisi tamamen ovalik vede sulanilabilir 1 ci derece verimli Tarim arazilerdir.Sinirlari,Batida Kocacay,Kuzeyde Alasehir-Esme Demiryolu,Doguda Kavaklikahve den baslayip Sobran mahallesine giden yol, Güneyde Alasehir Denizli karayolu. Komsu Köyler:Doguda Sobran,Güney de Badinca, Batida Alasehir Ilce hududu, Kuzeyde Ilginköy ve Kuzeydoguda Killik Kasabasidir.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.üzümcülük gelişmiş çeşitlenmiştir. Antep karası, Alfons, Redglob, Superyol, Mevlane ve Sultaniye üzüm çeşitleri ile meşhurdur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır (1956 yilinda yapilmistir)ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardir. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.