Alaşehir Çaylayan Köyü

Alaşehir Çaylayan Köyü

Çağlayan Köyü haberleri, Alaşehir Çağlayan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çağlayan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Çağlayan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Çağlayan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağlayan köyü son dakika gelişmeleri, Çağlayan köyüne özgü yemekler, Alaşehir Çağlayan köyünün tarihi, Çağlayan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çağlayan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çağlayan , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağlayan köyü resimleri ve Çağlayan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Çağlayan Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çağlayan , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.

Çağlayan mahallesi okur yazarlık oranı yüzde yüze yakın eğitim seviyes yüksek anadoluda yaşayan yörük boylarnın içerisinde değişmeden yüzlerce yıldır gelenek örf ve adetlerine uygun yaşamış yörüklerin AVŞAR boyundandır.Manisa il merkezine 100 km, Alaşehir ilçesine 8 km uzaklıktadır. Alaşehir-İzmir yolu üzerinde 8. km dedir. Ulaşımı çok rahattır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy nüfusunu büyük çoğunluğu Alaşehir ilçesinde ikamet etmekte olup, önemli bir bölümüde iş imkânları için Manisa, Denizli ve İzmir'e göç etmiştir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Alaşehir yöresinin en güzel çekirdeksiz üzümleri bu mahallede yetişir. Son yıllarda göç vermeye başlamıştır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.