Alaşehir Evrenli Köyü

Alaşehir Evrenli Köyü

Evrenli Köyü haberleri, Alaşehir Evrenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Evrenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Evrenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Evrenli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evrenli köyü son dakika gelişmeleri, Evrenli köyüne özgü yemekler, Alaşehir Evrenli köyünün tarihi, Evrenli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Evrenli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evrenli , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Evrenli köyü resimleri ve Evrenli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Evrenli Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Evrenli , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği hakkındaki efsanevi hikâye şöyledir:

40 yıl boyunca hiç insan görmeyen yılana evren denildiği söylenir. Zamanın birinde bu evrenin Alaşehir civarında görüldüğü, canlı-cansız ne varsa yediği söylenir fakat insanların buna çözüm bulmadığı dile getirilir. En sonunda bilgin birisi bir atın heybesine kireç yüklenmesini söyler. Bu evren denilen canavar bu atı heybesiyle birlikte yer. Böylece kireç midesinde kaynar bu sayede canavar ölür. O günden beri mahallenin adı Evrenli diye tarihe geçer. Ayrıca Alaşehir'in en eski köylerinden biri olduğu ve asıl yerleşim yerinin şimdi Derekesteli denilen mevkide olduğu da rivayetler arasındadır.

Yemekler tarhana çorbası, kuru fasulye, kavurma ve kapamadır.Manisa il merkezine 115 km, Alaşehir ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ancak yüksek kesimlerde karasal iklimin etkileri görülmektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat kullanılmamaktadır.Öğrenciler taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.