Alerjik riniti soğuk algınlığı ile karıştırmayın

Alerjik riniti soğuk algınlığı ile karıştırmayın

Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, "Alerji ile soğuk algınlığı benzer belirtiler nedeniyle özellikle bu mevsimde çok kere karışabiliyor. Öksürük, hapşırma,...

Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, "Alerji ile soğuk algınlığı benzer belirtiler nedeniyle özellikle bu mevsimde çok kere karışabiliyor. Öksürük, hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi sorunların iki haftadan fazla devam etmesi durumunda muhakkak doktora başvurulması gerekir" dedi.

Bahar alerjisi ile soğuk algınlığının ortak belirtileri nedeniyle alerji tedavisinde gecikme yaşandığını belirten VM Medical Park Samsun Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, "Bahar alerjisinin tipik belirtileri arasında, burun akıntısı ve kaşıntısı, göz yaşarması ve kaşınması, gözlerde kızarıklık, sık gelen ve sabahları daha çok olan hapşırık atakları, öksürük ve nefes darlığı yer alıyor. Bu belirtileri hep aynı mevsimde yaşayanlar aslında kolayca alerjilerini anlayabilirler" diye konuştu.

"Astım olma durumu her zaman var"

Yrd. Doç. Dr. Bulut, "Bahar alerjisi tedavi edilse de edilmese de bu kişilerde astım olma riski her zaman var. Çünkü nefes yolu burundan başlayan ve akciğere kadar giden bir yol. Alerjik reaksiyon tüm bu yolu etkilediği için kişilerin bir kısmında astım görülebiliyor. Sözü edilen belirtiler öksürük atakları, önlenemeyen öksürükler, zaman zaman nefes darlığı şeklinde olabiliyor. Hem astımı hem alerjik riniti olan hastalarda alerjik rinit tedavi edildiğinde astım da hafifleyebiliyor. Alerjik rinitli kişilerin tozlu ve polenli ortamlarda bulunmaması, eğer bulunmak zorunda kalacaklarsa maske kullanmaları gerekir. Oda havasının temizliğine dikkat edilmelidir. Evde hayvan ve bitki beslemekten kaçınılması gerekir. Tüylü ve yünlü battaniyeler yerine pamuklu ve sentetik olanları tercih edilmelidir. Toz barındırabilecek tarzda kilim, halı gibi ev eşyaları kullanılmamalıdır. İlaçlarınızı hekiminizin önerdiği şekilde kullanmaya özen gösterin. Genel sağlık kurallarına uyun. Her gün egzersiz yapın, sigarayı bırakın, dengeli beslenin ve bol vitaminli besinler tüketin" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.