Amasya Taşova Yeşiltepe Köyü

Amasya Taşova Yeşiltepe Köyü

Yenidere Köyü hangi ilimiTaşova Gemibükü Köyüzdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Amasya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yeşiltepe, Amasya ilinin Taşova ilçesine bağlı bir köydür. Amasya iline 90 km, Taşova ilçesine 42 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde bu alan çok fazla gelişemediğinden çok fazla göç vermiştir.

Köyün adı 1992 tarihinde Yeşiltepe olarak değişmiştir. Eski adı Kesalan olarak geçmektedir.Önceleri Samsun'un ilçesi olan Çarşamba'ya bağlı olmakta olup sonrasında Samsun Ayvacık ilçesine geçmiş ve köy 2 ye bölünmüştür. Bir kısmı Kesalan olarak kalmış,bir kısmı da Yeşiltepe olarak Amasya İli Taşova İlçesi sınırlarına dahil olmuştur.

Kış geceleri toplanılıp eski hikâyeler anlatılır. Tüm işler imece usulü yapılır. Köyün başlıca yemeği Keşkek'tir.ayrıca Karalahana çorbası ve turşusu sıkca yapılan yemeklerdendir. Ayrıca tarhana ve bulgur köy kadınları tarafından yapılmaktadır.

haber-003.jpgvideogaleri-003.jpggaleri-004.jpg

Köyde, ilköğretimokulu açıktır Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyonda var sayılamaz PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt deyildirelektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.