Ameliyat İle Kalp Kapağı Değiştirilen Hasta Yeniden Sağlığına Kavuştu

Ameliyat İle Kalp Kapağı Değiştirilen Hasta Yeniden Sağlığına Kavuştu

Konya'da çocukluğunda geçirdiği romatizmadan dolayı kalp kapağında yetmezlik olan kadın, gerçekleştirilen ameliyatla kalp kapağı değiştirilerek sağlığına...

Konya'da çocukluğunda geçirdiği romatizmadan dolayı kalp kapağında yetmezlik olan kadın, gerçekleştirilen ameliyatla kalp kapağı değiştirilerek sağlığına kavuştu.

Konya'da yaşayan 34 yaşındaki Sümeyra Sakarya, çocukluğunda geçirdiği romatizmaya bağlı 2 senedir kalp kapağında yetmezlik ile yaşadı. Medicana Konya Hastanesine başvuran Sümeyra Sakarya, yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Gerçekleştirilen ameliyatla ilgili bilgi veren Medicana Konya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof.Dr. Ali Sarıgül, hastanın çocukluğunda geçirdiği romatizmaya bağlı olarak kalp kapağında rahatsızlık oluştuğunu ve kendilerine müracaat ettiği zaman kalp kapağında yetmezlik olduğunu belirterek, "Bunu biz halk arasında iman tahtası denilen sternumu kesmeden yandan göğüs altından girerek ufak bir kesiyle kapağını değiştirdik. Cerrahi için biraz sıkıntılı bir ameliyat ama hasta için daha konforlu, estetik anlamda iyi, psikolojik anlamda daha destekli bir ameliyat oldu. Hasta baktığı zaman, göğsünde herhangi bir kesi izi kalmadı. Göğsü de kesiyi kapattığı için bundan sonraki hayatında hiç ameliyat olmamış gibi yaşantısını devam ettirecek. Hastanın normal günlük yaşantısına dönmesi daha hızlı olacak. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Ameliyat olarak sağlığına kavuşan Sümeyra Sakarya ise 2 senedir bu hastalığı çektiğini ve kalbinde sancı olduğunu ifade ederek, ameliyattan çok memnun olduğunu söyledi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.