Ameliyatla Zayıfladı, Şekeri Ve Tansiyonu Düzeldi

Ameliyatla Zayıfladı, Şekeri Ve Tansiyonu Düzeldi

Mersin'de yaşayan 3 çocuk annesi ev hanımı Tülin Artar, fazla kilolarını vermek için tüp mide (mide küçültme) ameliyatı olunca, diyabet hastalığından...

Mersin'de yaşayan 3 çocuk annesi ev hanımı Tülin Artar, fazla kilolarını vermek için tüp mide (mide küçültme) ameliyatı olunca, diyabet hastalığından da kurtuldu. Ameliyatın ardından 14 günde 12 kilo veren Artar'ın şekeri, 130'a kadar geriledi. İnsülin kullanmayı bırakan Artar'ın çok yüksek olan tansiyonu da normal düzeye geldi.

Uzun süredir obezite hastası olan ve 116 kiloya kadar çıkan Tülin Artar (40), buna bağlı olarak diyabet hastalığıyla da boğuşmaya başladı. İnsülin kullanmasına rağmen kan şekeri değerleri 400 ile 500 arasında olan Artar'ın kilo sorunu tansiyonunu da etkiledi. Tansiyonu 18-20 seviyelerinden aşağı inmeyen Artar, diyet ve sporla kilo veremeyince tüp mide (mide küçültme) ameliyatı olmaya karar verdi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük tarafından Medical Park Tarsus Hastanesi'nde tüp mide ameliyatı olan Tülin Artar, 14 günde 12 kilo verdi. 104 kiloya inen Artar'ın kan şekeri değeri insülin kullanmadan 130'a düştü.

"Yeniden doğmuş gibiyim"

İnsülinden kurtulan Tülin Artar'ın tansiyonu da 10-12 seviyelerine kadar geriledi. Hedefinin, toplam 60 kilo vermek olduğunu söyleyen Tülin Artar, "Şeker hastalığım nedeniyle ayağımda çatlaklar başlamıştı. Bir süre sonra kilo ve şekere bağlı başka hastalıkların başlayacağını biliyordum. Ama şimdi yeniden doğmuş gibiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Şekerimin ve tansiyonumun düştüğünü bilmek bile tek başına beni mutlu ediyor" dedi.

Op. Dr. Erdal Cücük ise gerçekleştirilen ameliyatı estetik açıdan değil, sağlık boyutuyla dikkate almak gerektiğini söyledi.

Ameliyatla Zayıfladı, Şekeri Ve Tansiyonu Düzeldi

Ameliyatla Zayıfladı, Şekeri Ve Tansiyonu Düzeldi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.