Anamur’da hayata geçen hizmetler törenle açıldı

Anamur’da hayata geçen hizmetler törenle açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Anamur ilçesinde hayata geçirilen hizmetler, düzenlenen...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Anamur ilçesinde hayata geçirilen hizmetler, düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştireceği hizmet, tanıtım ve açılış törenlerine Anamur'da başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 4. Karakucak Güreşleri öncesinde düzenlenen törenle Çarıklar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ tarafından yapılan içme suyu ve asfalt çalışmaları ile Akdeniz Caddesi içme suyu hattının açılışını gerçekleştirdi. Açılışlara MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de katıldı.

MESKİ tarafından içme suyu şebekesi yenilenen ve hizmete sunulan Çarıklar Mahallesi'nde ve Akdeniz Mahallesi'nde Anamurlularla bir araya gelen Başkan Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, hizmetlerine ara vermeden devam edeceklerini ve Anamur'u hizmete doyuracaklarını söyledi. Hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayırmadıklarını ve herkese hizmet üretmeye çalıştıklarını belirten Kocamaz, "Çarıklar bizim için ayrı bir önemi olan beldemizdi. 1994'te bu bayrak yükselirken, Tarsus, Erdemli ve Anamur ilçelerimizde birer tane de yavru beldeler kazanılmıştı ve o günden bu yana bu bayrağı indirmemek için yoğun çaba gösteriyoruz. Birçok engellemelere rağmen bu bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

Milletvekili Şimşek de Kocamaz'ın siyasi kaygılar gütmeden vatandaşa hizmet götürdüğünü ifade ederek, imkansızlıkların Büyükşehir Belediyesi sayesinde aşıldığını dile getirdi.

Anamur Belediye Başkanı Türe ise "Mersin'de Büyükşehir Yasası'nın dezavantajlarını 25 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi ve ekibiyle avantaja çeviren bir belediye başkanımızı her an yanımızda hissettik. Anamur merkezde, mahallelerinde köylerinde birçok projeye hep birlikte imza attık. Anamur'un 50 yıllık hizmetini 3 yıla sığdırdık" diye konuştu.

"Anamur, Mersin'in giriş kapısı ve bir turizm beldesi"

Kocamaz, Akdeniz Caddesi içme suyu hattının açılışındaki konuşmasında ise Anamur'un, Mersin'in giriş kapısı ve bir turizm beldesi olduğunu vurguladı. Anamur'un tarihi, kültürü ve deniziyle kendileri için çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Kocamaz, "Bu merkeze diğer ilçelerimizde olduğu gibi özel bir özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bizim bu çabalarımıza destek vermesini istiyoruz. Mersin'in bütününe hizmet vermeye çalışıyoruz. Parmağımızın dokunmadığı hiçbir yer yok. Gittiğimiz her yerde dağıyla, taşıyla, ovasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin parmağının dokunduğunu mutlaka görüyoruz. Biz söz verip sırtını dönenlerden değiliz. Seçim öncesinde nasıl sizin oylarınıza talip olduysak, şimdi de Anamur'a sık sık gelerek hizmetleri takip ediyoruz ve eksiklikleri belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle de gönüllü itfaiyecilere sertifikalarını vererek römork dağıtımı yapan Kocamaz, üreticiye satış tezgahı, MESKİ'ye 20 adet vidanjör dağıtımı ile , "Simit Arabam Engel Tanımam" projesi kapsamında iki engelli vatandaşa simit arabalarını teslim etti.

Köşekbükü Mağarası turizme kazandırıldı

Kocamaz'ın birlik başkanlığını yaptığı Mersin ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (METAB) ve Anamur Belediyesi'nin destekleri ile aydınlatılması ve çevre düzenlemesi tamamlanarak turizme kazandırılan Köşekbükü Mağarası'nın açılışı da gerçekleştirildi. Bir yangından sonra atıl vaziyette olan mağaranın restore edilmesi için METAB tarafından 500 bin TL kaynak sağlanarak, Anamur Belediyesi ile birlikte turizme açılan mağaranın kurdelesini kesen Kocamaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Geçmişini, kültürünü bilmeyen milletlerin coğrafyasını gelir başkaları çizer. Bizler Türk milliyetçileri olarak geçmişten aldığımız dersleri geleceğe aktarmak istiyoruz. Bizden sonraki nesillere sahip çıkacağı kültürel değerler olarak aktarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kocamaz, Anamur Belediyesi tarafından hizmete açılan Kondisyon Salonu ve Bahçelievler Spor Parkı ve Kafe açılışına da katıldı.

Anamur’da hayata geçen hizmetler törenle açıldı

Anamur’da hayata geçen hizmetler törenle açıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.