Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Paylaştığı Yırtık Başörtüyle Saldırıyı Kınadı

Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Paylaştığı Yırtık Başörtüyle Saldırıyı Kınadı

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'da referandum için "evet" standı açan görevli iki kadına yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili...

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'da referandum için "evet" standı açan görevli iki kadına yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili yırtık başörtünün fotoğrafını paylaşıp olayı kınadı.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan ve Antalya merkezindeki referandum durağında görev yapan başörtülü kardeşlerine yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden İl Başkanı Rıza Sümer," Bu çağda bu zamanda üstelik ülkemizin içerisinden geçtiği onca sıkıntılı süreçlerden sonra sözde laik geçinen ve laikliği milletin kılık kıyafetine müdahale olarak gören kişilerin gerçekleştirdiği bu saldırı asla kabul edilemez." dedi. Olayda stand görevlisine ait yırtık başörtü fotoğrafını paylaşan İl Başkanı Sümer, " Referandum için kurulan Evet standının çevresinde yaşanan bu olayların başrolünde başörtüsüne karşı tahammülü olmayan insan müsveddesi iki kadın yer alıyor. Her fırsatta demokrasi ve özgürlük beyanları verenlerin yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde vatandaşlarımızın inançlarını özgürce yaşamalarına, baş örtülerine bile tahammül edilememektedir. " dedi.

Bu tür çirkin saldırıların kendilerini yıldırmayacağını, engellemelere rağmen çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Sümer şöyle devam etti: " Saldırıya maruz kalan gençlik kollarımızdaki kardeşlerimize geçmiş olsun. Biz hiçbir zaman şiddetten yana olmadık, zulümden yana olmadık ancak zulme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz"

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bugün saat 16 30 sıralarında meydana gelen olayda Referandum için "evet" standı açan AK Parti Gençlik Kolları üyesi 2 kadın ile broşür vermek istedikleri iki kadın arasında tartışma yaşanmış ve iddiaya göre broşürü almak istemeyen kadınlardan biri broşürü yırtıp görevlilerin üzerine atmış ve tartışma kavgaya dönüşmüştü. Yaşanan kavgada standda görevli kadınlardan birinin başörtüsü yırtılmış ve olay, polisin devreye girmesiyle son bulmuştu. İki tarafın birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine Yenikapı Polis Merkezine götürülmüş, darp edildiklerini iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirilmişti. Olaya karışan her iki grup üyeleri de Yenikapı karakolundaki işlemlerinin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne sevk edildi. Söz konusu kişilerin buradaki işlemleri devam ediyor.

Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Paylaştığı Yırtık Başörtüyle Saldırıyı Kınadı

Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Paylaştığı Yırtık Başörtüyle Saldırıyı Kınadı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.