Antalya Korkuteli Kızılcadağ Köyü

Antalya Korkuteli Kızılcadağ Köyü

Kızılcadağ Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kızılcadağ, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı aynı isim ile bucak merkezi de olan mahalledir. ntalya Denizli İzmir yolu üzerinde Antalya ya 80 km uzaklıktadır. Korkuteli ilçesine 21 km uzaklıktadır.Araba mesafesi Antalya ya 1 saat,Korkuteli ilçesine 15 dk mesafededir.

Mahallenin eski adı "PİYADİN"dir.Köy 1915 li yıllara kadar mevcut yerleşim yerininin yaklaşık 1 km karşısında bulunan eski köy denilen yerde kurulu iken,1915 yıllarından sonra köy imamıda olan RECEP ÖZTÜRK,ün öncülüğünde mevcut yerine taşınmıştır.Mahallenin şu anki adı 1952 yılında yakınında bulunan kızılcadağ adı verilen dağdan almıştır.Kızılcadağ ismi sadece o köy için değil çevresindeki köyleri genel adıdır.Köy merkez ve nahiyedir.Köy halkının bir kısmı kışları Döşemealtı ilçesinde yaşamaktadır.Hatta Döşemealtı ilçesinin "piyadin" isimli mahallesi vardır.Yazın nüfusü 2-4 katına çıkmaktadır. Bilgiler 15/06/2012 tarihinde mahallenin kurucusuda olan RECEP ÖZTÜRK,ün torunu AGAH ÖZTÜRK tarafından güncellenmiştir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca son 10 yılda taş ocakları iş kapısı olmuştur.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Ayrıca Jandarma Karakolu Mevcuttur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefonvve ADSL internet altyapısıardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.