Antalya Korkuteli Köseler Köyü

Antalya Korkuteli Köseler Köyü

Köseler Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Köseler, Antalya ilinin Korkuteli ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Köy daha önceleri Rumların ikamet ettiği bir bölgeydi.Ancak, Kurtuluş Savaşı'nın yarattığı etkiyle Rumlar bölgeden ayrılmışlar,geriye de mimari anlayışlarını yansıtan evlerini bırakmışlardır.Daha sonra bölgeye yerleşen Köse kardeşler nedeniyle köy bügünkü adını almıştır. Köy'e önce Selanik'ten göç eden Macurlar yerleştirilmeye başlanmış daha sonra 1947'de Köse kardeşlere ait çiftliğin göçebe halinde yaşıyan Sarıkeçili yörükleri tarafından satın alınanmasıyla bu yörükler köy'e gelerek ilk kez yerleşik yaşama geçmişlerdir.Bugün mahallede,yerli halk,Selanik göçmenleri, Sarıkeçili ve Manavlı yörükleri yaşar. Köy nüfusu'nun büyük çoğunluğu ekonomik nedenlerden dolayı Antalya'ya göç etmiştir.

Antalya iline 50 km, Korkuteli ilçesine 30 km uzaklıktadır. Komşuları Çaykenarı Köyü, Büyük Köy, Küçük Köy, Kemerağzı Köyü, Karataş Köyü ve Akkoç Köyü'dür. Toros Dağlarının eteklerine kurulmuş olan köy, büyük Korkuteli ovasının bir bölümünün de sahipleridirler.

Köy nufusu,Yerli halk, Macurlar (Muhacir) ve Sarıkeçili - Manavlı yörüklerinden oluşmaktadır . Ayrıca köye diğer köylerden göçen insanlar da vardır.Yaz mevsimlerinde yazlıkçılarda rahat bir şekilde konaklamaktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.