Antalya Manavgat Çamlıtepe Köyü

Antalya Manavgat Çamlıtepe Köyü

Çamlıtepe Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Antalya iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Çamlıtepe, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı bir mahalledir. Antalya iline 115 km, Manavgat ilçesine 38 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Çamlıtepe(NAMARAS) eski dağlık Klikya’ dan kalma bir Anadolu adı olduğunu söyler tarih. Çamlıtepe(NAMARAS) de yaşam çok eskilere dayanır. 1530 yılında Kanuni’ nin sadrazamlık vergi defterinde Çamlıtepe(NAMARAS) de 115 ev ve 5079 akçe vergisi olan bir mahalledir. Sonraları 1902 yılında 12 hane kalıyor Çamlıtepe(NAMARAS) mahallesi. bu demek oluyor ki 1500 lü yıllarda Türklerin birçok halkla ortak yaşadığı bir mahalledir Çamlıtepe(NAMARAS). Mahallenin adı Resmi kayıtlarda Çamlıtepe olarak değiştirilmiş olmasına karşın gerçek yaşamda Namaras olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

ANTALYA'NIN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

ANTALYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ANTALYA İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.