Aöf Engelleri Aşıyor

Aöf Engelleri Aşıyor

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, teknolojik gelişmeler doğrultusunda yaşanan değişimleri engelli öğrencilere...

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, teknolojik gelişmeler doğrultusunda yaşanan değişimleri engelli öğrencilere de yansıtmak için çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim materyallerinden sınav hizmetlerine kadar birçok alanda engellilere yönelik kolaylıklar sağlama ve yeni ürünler ortaya koyma amacında olan Açıköğretim Sistemi, engellilere hem eğitim hem de sosyal hayatta yeni imkânlar sunma gayretlerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Bu konuda bir açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, öğretim alanında; hem çalışma materyali hem de sınav hizmetlerinde tüm imkânları engellilerin engellerini aşmak için kullandıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Güney, Açıköğretim Sistemindeki engelli öğrencilere sağlanan kolaylıkları anlatarak, şöyle devam etti:

"Engelli öğrencilerimize AÖF bürolarında verilen hizmetlerde işlem önceliği tanımaktayız. Engelli oranı yüzde 40 ve daha fazla olan öğrencilerden dönem öğretim gideri alınmamaktadır. Ayakları engelli öğrencilerimiz, sınavlara sınav binalarının giriş katında alınmaktadır. Görme engelli öğrencilerimize sınavlarda yardımcı verilmekte ve bu öğrencilerimiz bazı sorulardan muaf tutulmaktadır. Görme engelli öğrencilerimize fakültelerine dilekçe ve rapor ile başvurmaları durumunda büyük puntolu soru kitapçığı ve cevap kâğıdı düzenlenmektedir. Engeli nedeniyle yatağa bağlı olan öğrencilerimiz evde sınava alınmaktadır. Özel engel durumu bulunan (Down sendromlu, epilepsi vb.) öğrencilerimiz dilekçe ve raporları ile başvurmaları durumunda ayrı salonlarda sınava alınmaktadır. Ellerini kullanamayan öğrencilerimize sınavda cevap kâğıdı işaretleyecek görevli verilmektedir. Özellikle görme engelli öğrenciler okuyucular tarafından okunduğunda anlaşılamayacak derecede grafik tablo içeren sorulardan muaf tutulmaktadır. Öğrenim Teknolojileri Ar-Ge birimimiz tarafından görme engelli öğrencilere yönelik sesli kitap projesi başlatılmıştır. Ayrıca, isteyen engeli öğrencilere CD ile ders kitapları Word dosyası olarak verilmektedir."

Öte yandan engellilere yönelik sağlanan kolaylıklar, yapılan çalışmalar ve ilerde düzenlenecek olan etkinliklere "engelsizaof.anadolu.edu.tr" adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.