Araklı Ayvadere Köyü

Araklı Ayvadere Köyü

Ayvadere, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Ayvadere, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Ayvadere eski ismi olan Aho ismini Kilise dağı ve eteklerine bol miktarda yaşamakta olan ceylanlardan almaktadır. Cumhuriyet dönemine kadar hiç adı değişmemiş, tarihinden günümüze kadar Aho olarak adlandırılan köy, cumhuriyet döneminde yerleşke adlarının Türkçeleştirilmesi zamanında adını Ayvadere olarak değiştirmiştir.

Karadeniz kültürü görülmektedir. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Trabzon iline 42 km, uzaklıktadır. Rakımı 500 metredir. Mahallenin ekonomisi tarım (alçak kesimlerde fındık yoğunlukta), (yüksek kesimlerde çay ve fındık) ve az sayıda hayvancılığa dayanır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Mahallede Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı asfalt olup mahallede elektrik sabit telefon ve ADSL internet bağlantısı vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.