Araklı Sularbaşı Köyü

Araklı Sularbaşı Köyü

Araklı Köyleri Arasında yer alan Sularbaşı köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Sularbaşı köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Sularbaşı Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı Sularbaşı Köyü Resimleri ve araklı sularbaşı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı Sularbaşı köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Sularbaşı, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sularbaşı Köyü su kaynaklarının bolca bulunduğu bir coğrafi alanın en önemli kavşak noktasında olması nedeniyle "Sularbaşı" olarak adlandırılmıştır. Tarihsel akış içinde geçmişi bakımından çok eski yerleşim yerlerinden biridir. Daha önceki adı "Aşa" olarak bilinir.

Eski, tarihsel özelliği olan yapıların bulunduğu, taş binaların ve işlemeli konak tarzı evlerin sıkça yer aldığı, çok eski dönemlere ait karakteristik yöre mimarisini de yansıtan özellikleriyle göze çarpan bir köy özelliği vardır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri eski dönemlerden beri kalan ve zamanla yeni anlayışlarla bütünleşen şekilde iki bölüm halinde aktarılabilir. Geleneksel düğün şenlikleri Karadeniz yöresinin ortak özelliklerini yansıtır. Mısır harmanı şenlikleri, yayla göçü gelenekleşmiş yapısıyla devam eder. Gelenek ve göreneklerine bağlı bir yapısı olan Sularbaşı bu yapısını gün geçtikçe daha sağlamlaştırmaktadır. Hamsi tava, kuymak, fasulye turşusu kavurması, lahana çorbası, yayla kete ve yağlı ekmek ile klasikleşmiş bir yemek kültürünü barındırır.

Köy İstanbul, Marmara Ereğlisi, Sakarya-Pamukova, Sakarya-Kaynarca, Zonguldak ve Bursa illerine göç vermiştir.

Trabzon iline 64 km, Araklı ilçesine 34 km uzaklıktadır.Eğimli bir arazide dik bir yapısı vardır. Yeşil bir bitki örtüsüne sahip olan köy Karadere seviyesinden yükseldikçe daha farklı bitki türleriyle zenginleşir.Trabzon iline 64 km, Araklı ilçesine 34 km uzaklıktadır.Eğimli bir arazide dik bir yapısı vardır. Yeşil bir bitki örtüsüne sahip olan köy Karadere seviyesinden yükseldikçe daha farklı bitki türleriyle zenginleşir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Temel tarım ürünü fındıktır. Daha önceleri yerel ihtiyaçlar da gözetilerek mısır ekimi oranı fazla iken bu zamanla azalmış, yerini fındık üretimine bırakmıştır.

Hayvancılık eski yoğunluğu ölçüsünde olmasa da devam etmektedir. Yaylacılık hayvancılığın vazgeçilmezi olarak sürmektedir. Tornovi yaylası ana yayla olarak bu açıdan ihtiyacı karşılamaktadır. Böylece daha verimli bir hayvancılık yapılabilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.