Araklı Taştepe Köyü Videosu

Araklı Köyleri Arasında yer alan Taştepe köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Taştepe köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Taştepe Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı taştepe Köyü Resimleri ve araklı taştepe köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı taştepe köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

arakli-tastepe-koyu-6.jpg

Taştepe, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Köyümüzün yaylası Yılantaş Yaylası'dır . Eski adı; Burnah veya Burnak olarak bilinir. Trabzon iline 58 km, Araklı ilçesine 28 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin tam olarak geleneklerine bağlıdır yani Trabzon çapında insanları çalışkan efendi Türk ve İslam kültürüne bağlı mahallesimüz yetiştirmiş olduğu genç nesiller bu gün yurdun çeşitli şehirlerinde doktor avukat maliyeci öğretmen polis olarak görev yapmaktadır mahallesimüzde birçok iş adamı vardır. Ama mahallesimüz bu iş adamlarından yeterince yardim alamamaktadır. Camimiz halkımıza hizmet vermektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Çay ve fındık yetiştirilen mahallede bunun yanında arıcılık yayla turizmi ve doğa sporlarının yapılabileceği yeşil araziler vardır.

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallesin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Mahallede İlköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve herkesin kendi evinde otomatik telefonu vardır yeni cami inşaatı bitmiştir camimiz hizmet vermektedir, mevcut Kur'an Kursumuzda öğretim devam ediyor mahallesimüzde yolların bir kısmı betonlanmış diğer çalışmalar devam ediyor mahallede yol gitmedik mahalle yok mera yolları yapıldı .

Çepni Türkmen eli Trabzon Araklı Taştepe köyü/ Burnak köyü (Bırnak, Börnek) köyü adını her ne kadar da Akkoyunlulardan alsada köyde Çepni boyunun yoğun olarak yaşadığını köyde günlük hayatta kullanılan 'ayam' 'bıldır' gibi sözcüklerden anlamaktayız.

Yine köyde kullanılan 'geleyram, gideyram' gibi cümleler bize Azerbaycan Türkçesinin köyde etkisini hâla sürdürdüğünü göstermektedir. Burnak (Bernek, Bırnak) "Kars ve Azerbaycan'da eski Osmanlı vergi defterlerinde görüldüğü gibi 300 koyun bir sürü sayılır ve çobana teslim olunur sığınak olarak da bernek (Burnağa sığınılır) aranır ."
Bu dil Çepnilerde ise aynen şu şekildedir. 

"Bir sürüde 3 pornak / pörnek olduğundan 100 koyun bir pörnektir. " 
Özet olarak Burnak köyünde yaşayan Çepniler Burnak'ı bir barınak köyü olarak kurmuşlardır.

Merkez Mahallesi
Çay Kapı Mahallesi
Şehit Mahallesi
Taştepe Giriş.png
Dere Mahallesi (Tivri Mah.)
Şahinci Mahallesi
Lorut Mahallesi
Ereç Mahallesi
Kalaycı Mahallesi
Sırt Mahallesi (Gugurut Mahallesi)

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar