Araklı Turnalı Köyü

Araklı Turnalı Köyü

Araklı Köyleri Arasında yer alan Turnalı köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Turnalı köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Turnalı Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı turnalı Köyü Resimleri ve araklı turnalı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı turnalı köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

arakli-turnali-koyu-31.jpg

Turnalı, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski adı OS olup daha sonra değiştirlmiştir. Trabzon iline 57 km, Araklı ilçesine 25 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Doğu Karadenizin güzel ili Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Turnalı mahallesinün eski adı "Os" olup ilçeye olan uzaklığı 24 km.ile olan uzaklığı ise 57 km dir.Üç tarafı dağlarla çevrili olan köy Karadere vadisinden geçen Araklı-Dağbaşı devlet yolu ile ilçeye bağlanır. köyün yüzölçümü yaklaşık olarak 2500 dönüm olup Pervane, Kestanelik, Taştepe köyleri ile komşudur.köyde genel olarak Karadenizin tipik özelliği olan dağınık bir yerleşim şekli hakimdir.

Geçim kaynakları genel olarak tarım ve hayvancılık olup bu kaynakların yetersiz oluşundan dolayı fazla göç veren köylerin başında gelmektedir.Göçler genellikle Kocaeli(yuvacık kullar), Adapazarı, İstanbul gibi şehirlere ve süreli olarak Rusya, Libya, Irak,Türkmenistan ve İsrail gibi ülkelere olmaktadır.Köyyümüzde yetiştirilen başlıca tarım ürünleri fındık,mısır ve patates olup bunlardan sadece fındık tıcari değer taşımaktadır. Mısır ve patates ise tüketim için yetiştirilmetkedir.

köyde büyük ve küçükbaş hayvancılığın yanında kısmende olsa arıcılık yapılmakta olup yılın Mayıs ayında başlayan yaylacılık yaklaşık olarak 4 ay sürmektedir.

köyde ilk olarak1956 yılıında yapılan ilkokuldan sonra 1998 yılında yapılan 4 derslikli ek bina ile 8 yıllık kesintisiz eğitime geçmiş olup 8 yıllık ilk mezunlarını 2000-2001 Eğitim öğretim yılı sonunda vermiştir.(1997-1998 yılında 6.sınıflar eski ismi Dağbaşı olan Çankaya Pansiyonlu İlköğretim Okulunda taşımalı olarak okumuşlardır).

köyde okumuşluk oranı yüksek olup çeşitli mesleklerde(Hakim,savcı,avukat,doktor.öğretmen,mühendis,makinist vb.) insanlar yetişmiştir.

köyde yaklaşık mahallesimüzün tetiştirdiği ünlü alimlerden Türbesi Araklı- Balahor-Bayburt yolu üzerinde bulunan Oslu Haci Hasan Efendi tarafından yaptırılan 165 yıllık tarihi bir Cami ve misafirhane bulunmaktadır. (Oslu Haci Hasan Efendiyi ve mahallesimüzden yetişen diğer alimleri tanıtıcı bir bölüm için çalışmalarımız devam etmektedir)

köyde ayrıca sağlık evi mevcut olup burada bir hemşire görev yapmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.