Araklı Yeşilce Köyü Videosu

Trabzon ilinin Araklı ilçesinin Köyleri Arasında yer alan Yeşilce köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Yeşilce köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Yeşilce Köyü, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Araklı yeşilce Köyü Resimleri ve araklı yeşilce köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında araklı yeşilce köyünde doğan biri var mı? Araklı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Araklı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Araklı Trabzon Arası Kaç Km? Araklı  Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Araklı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yeşilce, Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Trabzon ilinin Araklı ilçesine bağlı yeşillikler içinde bir mahalledir. Yeşilce (Gahura) Köyü Türkiye'nin Kuzey Doğu noktasında bulunan, Trabzon ili, Araklı İlçesinin en güzel köylerinden bir tanesidir. Köy Yeşilce ismini; içerisinde barındırmış olduğu birçok yeşil bitki ve yeşilliklerden almaktadır.

Mahallenin yeşil bitki örtüsüyle ve ormansal düzeyin az bulunması nedeniyle şirin bir görünüme sahiptir ve mahallenin manzara yönünden açık olması nedeniyle birçok farklı köy halkı tarafından da sevilmektedir. Köy halkının yarısından fazlası gurbette bulunmaktadır ancak bu olay mahallesi pek fazla oranda etkilememiştir. Kışları nüfus 1250 olup yazları ise 3000-4000 arasında değişmektedir.

Mahallenin ilçeye uzaklığı 5 km Trabzon il merkezine uzaklığı ise 40 km dir. Mahallenin muhtarı İdris Özderya'dır. Mahallede bir okul ve sağlık ocağı da mevcuttur. Ancak mahalle nüfusu daha çok orta ve genç yaş ortalamasına sahip oldugu için avantaj sağlamaktadır. Köy, Haziran ayında okulların kapanmasıyla ve gurbette çalışan köylülerin izin haklarını mahallede kullananarak tatile gelmesiyle birlikte Haziran-Eylül ayları arasında en kalabalık zamanlarını yaşamaktadır. Sosyal faaliyet bakımından mahallenin tüm gençleri ve gurbetten gelen insanlarla birlikte yaylaya 'Şenlik' diye nitelendirilen eğlenceli gezi, festival türünde sosyal faaliyetler düzenlenmektedir.

Mahallede 8 yıllık eğitim veren son sistem teknolojik bilgisayarlı örnek bir ilköğretim okulu mevcuttur.

Yeşillikler içerisinde karadenizin en güzel mahallesi Yeşilce mahallesi, Mahallenin iklimi,Tıpık karadeniz iklimi. Ekonomi ve geçim kaynağı Fındık ve Çay.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar